Robin van Persie, dezvăluiri uluitoare despre Van Gaal: „S-a apropiat de mine şi m-a lovit”

Fostul atacant olandez Robin van Persie a dezvăluit că fostul selecţioner Louis van Gaal l-a pălmuit după meciul Olanda-Costa Rica (0-0, 4-3 după lovituri de departajare) disputat în sferturile Cupei Mondiale 2014 din Brazilia, din cauză că a refuzat să fie înlocuit.

Share

Rl online 0 comentarii

25.05.2020 - 20:25

În prelungiri, Van Persie a acuzat crampe musculare şi Van Gaal l-a strigat şi i-a spus că îl va schimba. Atacantul olandez a refuzat însă pentru că anticipa că meciul va ajunge la lovituri de departajare.

''Când s-a terminat meciul şi ne-am strâns lângă linia de tuşă, s-a apropiat de mine şi m-a lovit brusc. Bang! Cu o mână mare şi deschisă m-a lovit şi mi-a spus pe un ton furios: 'Să nu-mi mai faci asta niciodată'. L-am privit absolut uluit. Când îmi aduc aminte de acel incident, a fost un moment ciudat, dar aşa a fost Louis pentru mine. Uneori poate îmbrăţişa un jucător, alteori te poate lovi'', a scris fostul atacant în ultima sa carte ''LVG - The Manager and the Total Person'', recent publicată.

După acea palmă, Van Gaal l-a avertizat pe Van Persie să nu rateze lovitura de la 11 m în prelungiri, iar fostul jucător al lui Arsenal şi Manchester United s-a conformat. El a fost primul care a deschis seria loviturilor de departajare care s-au încheiat cu 4-3 pentru Olanda. În semifinalele CM 2014, Olanda a pierdut meciul cu Argentina la loteria loviturilor de departajare (2-4), dar a câştigat finala mică cu Brazilia (3-0).

Comentarii