12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportRoberto Mancini crede că naționala Italiei va fi avantajată de amânarea EURO...

Roberto Mancini crede că naționala Italiei va fi avantajată de amânarea EURO 2020

După ce a ratat participarea la Cupa Mondială 2018, Squadra Azzurra s-a redresat sub conducerea lui Mancini, aşa cum o demonstrează şi seria actuală de 11 victorii consecutive, un record în istoria reprezentativei Italiei.

“Dacă am fi jucat Campionatul European în iunie, am fi avut o şansă bună, însă poate că am fi înfruntat echipei mai bine pregătite, pentru ele au început să îşi întinerească echipele înaintea noastră sau au o echipă stabilă de mai mult timp, aşa cum este cazul Franţei”, a explicat tehnicianul italian într-un interviu acordat postului Sky Sport Italia.

“Însă, acum, având un an în plus, băieţii vor avea posibilitatea să se îmbunătăţească la toate nivelurile, vor acumula experienţă”, a subliniat Mancini.

“Echipa noastră poate rivaliza cu cele mai bune selecţionate. Sper că voi fi antrenorul care va aduce Italiei primul titlu de campioană europeană după cel din 1968”.

Italia a disputat ultimul său meci în luna noiembrie, când a spulberat cu 9-1 reprezentativa Armeniei. Elevii lui Mancini aveau programate două meciuri amicale în luna martie, anulate însă din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat şi amânarea cu un an a EURO 2020, care trebuia să debuteze în iunie.

Ţara europeană cea mai afectată de criza generată de Covid-19, Italia a înregistrat până acum 132.547 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 16.523 de decese.

“Este o mare amărăciune. Din păcate, mulţi oameni nu mai sunt alături de noi acesta este cel mai dificil lucru de acceptat. Niciunul dintre noi nu şi-ar fi dorit amânarea EURO. Mulţi oameni au murit, iar fotbalul a trecut pe locul secund”, a mai spus Roberto Mancini.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă