Roberto Mancini crede că naționala Italiei va fi avantajată de amânarea EURO 2020

Selecţionerul Italiei, Roberto Mancini, consideră că amânarea cu un an a turneului final al Campionatului European de fotbal ar putea avantaja naţionala ţării sale.

Share

Rl online 0 comentarii

07.04.2020 - 10:46

După ce a ratat participarea la Cupa Mondială 2018, Squadra Azzurra s-a redresat sub conducerea lui Mancini, aşa cum o demonstrează şi seria actuală de 11 victorii consecutive, un record în istoria reprezentativei Italiei.

"Dacă am fi jucat Campionatul European în iunie, am fi avut o şansă bună, însă poate că am fi înfruntat echipei mai bine pregătite, pentru ele au început să îşi întinerească echipele înaintea noastră sau au o echipă stabilă de mai mult timp, aşa cum este cazul Franţei", a explicat tehnicianul italian într-un interviu acordat postului Sky Sport Italia.

"Însă, acum, având un an în plus, băieţii vor avea posibilitatea să se îmbunătăţească la toate nivelurile, vor acumula experienţă", a subliniat Mancini.

"Echipa noastră poate rivaliza cu cele mai bune selecţionate. Sper că voi fi antrenorul care va aduce Italiei primul titlu de campioană europeană după cel din 1968".

Italia a disputat ultimul său meci în luna noiembrie, când a spulberat cu 9-1 reprezentativa Armeniei. Elevii lui Mancini aveau programate două meciuri amicale în luna martie, anulate însă din cauza pandemiei de coronavirus, care a provocat şi amânarea cu un an a EURO 2020, care trebuia să debuteze în iunie.

Ţara europeană cea mai afectată de criza generată de Covid-19, Italia a înregistrat până acum 132.547 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus şi 16.523 de decese.

"Este o mare amărăciune. Din păcate, mulţi oameni nu mai sunt alături de noi acesta este cel mai dificil lucru de acceptat. Niciunul dintre noi nu şi-ar fi dorit amânarea EURO. Mulţi oameni au murit, iar fotbalul a trecut pe locul secund", a mai spus Roberto Mancini.

Comentarii