Revenire de senzație în naționala de rugby a Australiei

James O'Connor, ''bad boy-ul'' rugby-ului australian, poate juca din nou pentru Wallabies, cu două luni înaintea Cupei Mondiale din Japonia, după ce a semnat marţi un contract pe doi ani şi jumătate cu Queensland Reds.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 16.07.2019 - 15:13

O'Connor, 29 ani, a jucat ultimul din cele 44 meciuri test în tricoul Australiei în 2013 cu Argentina. După ce a părăsit luna trecută Sale Sharks, troacarul australian s-a alăturat Wallabies într-un stagiu de pregătire la Johannesburg, înaintea meciului cu Africa de Sud (20 iulie), din Rugby Championship, campionatul naţiunilor din emisfera sudică. Acum că a semnat contractul cu provincia Queensland, O'Connor devine eligibil pentru a juca în XV-le australian.

În 2013, pe când avea doar 23 ani, O'Connor s-a trezit că federaţia sa i-a reziliat contractul, după ce a fost împiedicat să urce alături de coechipieri într-un avion la Perth, cu destinaţia Bali (Indonezia), din cauză că era băut.

În 2017, O'Connor a fost reţinut şi condamnat pentru posesie de cocaină la Paris, pe când juca la RC Toulon, iar în acelaşi an a fost transferat la Sale în Anglia.

Rugby Championship debutează sâmbătă cu un format redus de trei etape (20 şi 27 iulie, 10 august) şi va servi ca ultimă pregătire înainte de Cupa Mondială din Japonia pentru Africa de Sud, Argentina, Australia şi Noua Zeelandă.

Comentarii