4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportRetrospectiva ultimei etape din Europa League. Lista echipelor calificate în "primăvară"

Retrospectiva ultimei etape din Europa League. Lista echipelor calificate în “primăvară”

Rotariu, integralist în acest meci, a reuşit să înscrie, în minutul 79, golul de onoare al echipei kazahe, învinsă cu 4-1 de Partizan la Belgrad.

Ludogoreţ a condus prin golul lui Lukoki (24), dar Ferencvaros a egalat în minutele adiţionale, prin Signevici (90+5). Dragoş Grigore a fost integralist la campioana Bulgariei, în timp ce atacantul Claudiu Keşeru a fost schimbat în minutul 90+1. Cosmin Moţi nu a făcut parte din lot.

AS Roma a remizat acasă cu Wolfsberger AC, 2-2, în timp ce Borussia Moenchengladbach, liderul Bundesligii, a ratat dramatic calificarea în faţa următoare, fiind învinsă acasă de Istanbul Başakşehir, cu scorul de 2-1. Enzo Crivelli a marcat golul victoriei şi al calificării în prelungirile partidei.

Eintracht Frankfurt, semifinalistă în ediţia trecută, a fost învinsă acasă de Vitoria Guimaraes cu 3-2, dar a reuşit calificarea în şaisprezecimi graţie remizei dintre Standard Liege şi Arsenal, 2-2, ”tunarii” marcând de două ori în decurs de trei minute.

Getafe a obţinut biletul pentru faza următoare, după 3-0, acasă, cu FC Krasnodar, contracandidată la calificare.

Porto şi Glasgow Rangers au tranşat calificarea pe teren propriu, lusitanii câştigând la limită cu Feyenoord, 3-2, în timp ce scoţienii au remizat cu Young Boys Berna, 1-1.

S-au calificat în şaisprezecimile de finală Sevilla, APOEL Nicosia, Malmo FF, FC Copenhaga, FC Basel, Getafe, LASK Linz, Sporting Lisabona, Celtic Glasgow, CFR Cluj, Arsenal, Eintracht Frankfurt, FC Porto, Glasgow Rangers, Espanyol Barcelona, Ludogoreţ Razgrad, Gent, Wolfsburg, Istanbul Başakşehir, AS Roma, Sporting Braga, Wolverhampton, Manchester United, AZ Alkmaar.

Acestora li se alătură opt echipe clasate pe locul al treilea în grupele Ligii Campionilor, FC Bruges, Olympiakos Pireu, Şahtior Doneţk, Bayer Leverkusen, RB Salzburg, Inter Milano, Benfica Lisabona, Ajax Amsterdam. Tragerea la sorţi va avea loc luni, 16 decembrie, la Nyon (14:00).

Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă