9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Restructurări în conducerea clubului FC Barcelona

Doi dintre cei patru vicepreşedinţi ai clubului, Emili Rousaud şi Enrique Tombas, se numără printre demisionari, într-o scrisoare adresată suporterilor şi publicată de presa spaniolă vineri. Celor doi li s-au adăugat directorii Silvio Elias, Josep Pont, Jordi Calsamiglia şi Maria Texidor.

Aceştia au criticat felul în care clubul s-a ocupat de scandalul din social media şi şi-au exprimat îndoieli asupra abilităţilor conducerii de a face faţă implicaţiilor pandemiei de COVID-19, din cauza căreia jucătorii şi-au redus salariile cu 70 la sută.

FC Barcelona a precizat că board-ul a aprobat numirea lui Jordi Moix ca vicepreşedinte pe partea economică, a lui Pau Vilanova ca vicepreşedinte instituţional, a lui Oriol Tomas ca vicepreşedinte pe partea comercială, a Martei Plana ca secretar al consiliului şi a lui David Bellver, ca trezorier.

”Javier Bordas va fi managerul responsabil cu prima echipă, iar Xavier Vilajoana va răspunde de Barca B, de echipele de tineret şi de cele de fotbal feminin”, se mai arată în comunicatul clubului.

Gruparea catalană a menţionat că va demara o acţiune legală împotriva lui Rousand, pentru acuzaţii care au ”afectat serios imaginea instituţiei”.

Joan Blade, care răspunde de echipele de baschet ale clubului, se va ocupa acum şi de Comisia de control şi transparenţă.

Oficialii demisionari au cerut preşedintelui Josep Maria Bartomeu convocarea unor noi alegeri prezidenţiale şi au contestat faptul că Barca a angajat o firmă terţă, I3 Ventures, la începutul anului, pentru a monitoriza acoperirea clubului în social media.

Bartomeu a negat acuzaţiile că această companie ar fi creat conturi social media pentru a defăima viitori candidaţi la funcţia de preşedinte al clubului, foşti sau actuali jucători, dar a reziliat, totuşi, contractul cu firma amintită, care a negat, la rândul său, orice ilegalitate.

Ultima oră
Pe aceeași temă