13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportReîncepe Premier League după 3 luni de pauză? Cum vor face față...

Reîncepe Premier League după 3 luni de pauză? Cum vor face față fotbaliștii

În această perioadă a anului, fotbalul oferea cele mai entuziasmante momente, întrucât aveau loc meciurile decisive pentru câștigarea campionatului, a unui loc în cupele europene, pentru rămânerea sau promovarea în divizie, precum și rundele finale ale competițiilor continentale.

Însă în acest moment, majoritatea stadioanelor sunt goale, iar unele sunt folosite pe post de tabere medicale, în timp ce suporterii sunt siliți să rămână în casă și să urmărească meciurile din Belarus.

Fotbalul din Anglia a fost suspendat din data de 13 martie, însă nici acum nu se știe cu exactitate când se va relua. Secretarul pentru cultură al guvernului de la Londra, Oliver Dowden, spune că fotbalul nu se va relua până când medicii nu-și vor da consimțământul cu privire la siguranța desfășurării acestor tipuri de evenimente.

Întrebat dacă nu cumva a greșit atunci când a permis desfășurarea festivalului de la Cheltenham (10-13 martie) și a meciului de Liga Campionilor dintre Liverpool și Atletico Madrid (11 martie), Dowden s-a apărat declarând că respectivele decizii au fost luate în urma consultărilor cu specialiștii, care ar fi spus că riscul la întrunirile în masă nu a fost mai mare sau mai mic decât ar fi fost în pub-uri sau restaurante, iar sfatul în acest moment a fost că nu a fost nevoie să interzicem întrunirile în masă.

 

 

Deși titlul este ca și adjudecat în acest sezon de Premier League, în care Liverpool nu mai are cum să piardă campionatul (deși matematic este posibil), formațiile mai au de disputat 9, respectiv 10 partide. Este posibil ca anumite cluburi să fie de acord cu menținerea actualului clasament și încetarea sezonului, așa cum s-a întâmpla în Belgia, însă acest lucru nu se va întâmpla datorită televiziunilor.

Practic, dacă nu vor disputa cele 92 de partide rămase, cluburile vor pierde sume uriașe care ar urma să fie plătite pentru drepturile de televizare a partidelor. În acest sens, conducătorii fotbalului din Anglia s-au întâlnit la sfârșitul săptămânii trecute pentru a discuta reluarea campionatului, bineînțeles, fără spectatori.

Varianta actuală este ca meciurile din Marea Britanie să înceapă în data de 13 iunie și sezonul intern să se încheie până la sfârșitul lunii iulie, pentru a lăsa întreaga lună august la dispoziția forului european, care dorește să organizeze și ultimele meciuri din Liga Campionilor și Europa League, spun jurnaliștii de la The Guardian.

 

Există inclusiv riscul ca unele dintre cele mai mari case de pariuri din Anglia să-și încheie contractele de sponsorizare cu anumite echipe dacă restul partidelor nu se vor disputa. Să nu uităm că nu mai puțin de jumătate dintre cluburile din Premier League sunt sponsorizate de agenții de pariuri, iar în Championship, procentul este și mai ridicat: 17 din 24 de formații din eșalonul secund al fotbalului Englez sunt sponsorizate de operatori de pariuri.

În cel mai bun caz, echipele din Anglia ar urma să aibă 3-4 săptămâni de pregătire. Teoretic, fotbaliștii ar putea să-și recapete o formă fizică decentă, însă dacă temperaturile vor fi foarte ridicate în lunile iunie și iulie, este puțin probabil ca aceștia să poată reveni la capacitatea lor maximă. Riscul de accidentare este ridicat, lucru de care se tem cel mai tare formațiile implicate în lupta pentru câștigarea unui trofeu European.

Willian este unul dintre primii fotbaliști care și-au manifestat reticența cu privire la restartul competițiilor fotbalistice. Internaționalul brazilian în vârstă de 31 de ani a recunoscut faptul că s-a speriat atunci când a aflat că unul dintre colegii săi a fost depistat pozitiv cu Covid-19.

„Dacă reîncepem să jucăm fără fani, tot va exista contact pe teren și poate vom putea răspândi virusul între noi”, a declarat Willian într-un interviu video pentru HaytersTV.

„Nu este o idee rea, dar trebuie să știe foarte atent ce se va întâmpla. Poate un jucător poate avea virusul și noi jucăm unul împotriva celuilalt, știi?”

„Joc împotriva cuiva și mă contaminez, iar apoi mă duc acasă, după meci, pentru a sta cu familia și risc să transmit virusul soției sau fiicelor mele. Deci trebuie să fim atenți la asta.”

Totodată, fostul mijlocaș de bandă al Șahtiorului a fost unul dintre numeroșii fotbaliști care s-au opus tăierii cu 30% a salariilor pe parcursul pandemiei. Brazilianul a spus că fiecare trebuie să ajute, însă după cât îl lasă inimă și nu să fie obligat să facă acest lucru.

Din acest discurs reiese că o parte dintre fotbaliști vor fi afectați într-o bună măsură și de un inamic invizibil. Practic, pe lângă problemele legate de condiția fizică și de temperatură, aceștia vor fi afectați și din punct de vedere emoțional, știind că există, în continuare, riscul de contaminare.

Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Casa Albă a reprogramat întâlnirea anulată de Netanyahu de la Washington

Decizia vine în contextul în care Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, a anunţat că premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a revenit asupra...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă