27.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSportReal Madrid, victorioasă în „El Clasico”

Real Madrid, victorioasă în „El Clasico”

Al 180-lea „El Clasico” din prima ligă spaniolă a pus față în față două echipe lipsite de strălucirea de altădată, care nu trec prin cea mai bună formă a sezonului. După remiza fadă din tur (0-0), Real Madrid și Barcelona n-au oferit nici de data aceasta derby-ul așteptat cu sufletul la gură de microbiștii din întreaga lume.

În fața a 78.000 de spectatori, Barcelona a început mai bine și a irosit cele mai mari ocazii ale primei reprize. „Galacticii” lui Zinedine Zidane au ieșit mai motivați de la cabine, iar prestația hotărâtă s-a reflectat și pe tabela de marcaj în minutul 71, când Vinicius a deschis scorul. Abia intrat pe teren, Mariano Diaz a îndepărtat orice emoție și a marcat golul doi al Realului, în prelungiri. Jucătorul de 26 de ani a reușit o cursă impresionantă și l-a învins pe Ter Stegen, la doar 47 de secunde după ce l-a înlocuit pe Karim Benzema. Golul dominicanului este cel mai rapid reușit de o rezervă în „El Clasico”, în secolul 21.

Marcator al primului gol, Vinicius a fost euforic după încheierea derby-ului. „Este cea mai frumoasă seară a mea de când sunt la Real Madrid. Am tras din greu tot timpul şi acum a venit răsplata. Am vrut să dau gol, nu să centrez în careu. Am vrut să şutez şi mingea l-a atins şi pe Pique. Această victorie este rezultatul a ceea ce ne cere Zidane. Joc în cea mai bună echipă din lume şi mă bucur că i-am făcut fericiţi pe suporterii noştri”, a declarat brazilianul după meci.

Madrilenii au obţinut astfel prima victorie în „El Clasico” pe Bernabeu după o pauză de cinci ani, precedentul succes datând din 25 octombrie 2014, când Real se impunea cu 3-1.

Grație acestui succes, formația pregătită de Zidane a făcut rocada cu Barcelona la vârful clasamentului din La Liga. Cu 12 etape înainte de finalul sezonului, Real Madrid are 56 de puncte, cu unul mai mult decât marea rivală.

Etapa viitoare, madrilenii joacă în deplasare cu Betis Sevilla, în timp ce Barcelona primește vizita lui Real Sociedad.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...

Președintele polonez Duda ar urma să se întâlnească cu Trump

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că s-ar putea întâlni cu Donald Trump în timpul unei vizite la New York săptămâna aceasta, în timp...

Sorana Cîrstea, eliminată în primul tur la Stuttgart

Sorana Cîrstea părăsește turneul WTA 500 de la Stuttgart din prima rundă, după ce a fost învinsă, astăzi, în două seturi, de chinezoaica Qinwen...
Ultima oră
Pe aceeași temă