SPANIA. „Granzii” din La Liga au făcut rocada în clasament

Real Madrid, victorioasă în „El Clasico”

„Galacticii” de la Real Madrid s-au impus în marele derby cu Barcelona, scor 2-0, și au revenit pe prima poziție în clasamentul din Spania.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

02.03.2020 - 22:42

Al 180-lea „El Clasico” din prima ligă spaniolă a pus față în față două echipe lipsite de strălucirea de altădată, care nu trec prin cea mai bună formă a sezonului. După remiza fadă din tur (0-0), Real Madrid și Barcelona n-au oferit nici de data aceasta derby-ul așteptat cu sufletul la gură de microbiștii din întreaga lume.

În fața a 78.000 de spectatori, Barcelona a început mai bine și a irosit cele mai mari ocazii ale primei reprize. „Galacticii” lui Zinedine Zidane au ieșit mai motivați de la cabine, iar prestația hotărâtă s-a reflectat și pe tabela de marcaj în minutul 71, când Vinicius a deschis scorul. Abia intrat pe teren, Mariano Diaz a îndepărtat orice emoție și a marcat golul doi al Realului, în prelungiri. Jucătorul de 26 de ani a reușit o cursă impresionantă și l-a învins pe Ter Stegen, la doar 47 de secunde după ce l-a înlocuit pe Karim Benzema. Golul dominicanului este cel mai rapid reușit de o rezervă în „El Clasico”, în secolul 21.

Marcator al primului gol, Vinicius a fost euforic după încheierea derby-ului. „Este cea mai frumoasă seară a mea de când sunt la Real Madrid. Am tras din greu tot timpul şi acum a venit răsplata. Am vrut să dau gol, nu să centrez în careu. Am vrut să şutez şi mingea l-a atins şi pe Pique. Această victorie este rezultatul a ceea ce ne cere Zidane. Joc în cea mai bună echipă din lume şi mă bucur că i-am făcut fericiţi pe suporterii noştri”, a declarat brazilianul după meci.

Madrilenii au obţinut astfel prima victorie în „El Clasico” pe Bernabeu după o pauză de cinci ani, precedentul succes datând din 25 octombrie 2014, când Real se impunea cu 3-1.

Grație acestui succes, formația pregătită de Zidane a făcut rocada cu Barcelona la vârful clasamentului din La Liga. Cu 12 etape înainte de finalul sezonului, Real Madrid are 56 de puncte, cu unul mai mult decât marea rivală.

Etapa viitoare, madrilenii joacă în deplasare cu Betis Sevilla, în timp ce Barcelona primește vizita lui Real Sociedad.

Comentarii