5.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021

Real Madrid, lider în topul bogaților

Chiar dacă pandemia de coronavirus i-a provocat campioanei Spaniei o scădere a încasărilor cu opt procente, Real Madrid rămâne clubul cu cea mai mare cifră de afaceri din elita Europei, conform unui studiu al firmei de audit financiar KPMG.

Madrilenii conduc în clasamentul veniturilor realizate de cluburile care au câştigat titlul în sezonul 2019-2020. „Galacticii” ocupă primul loc cu încasări totale de 681,2 milioane euro, fiind urmați de Bayern Munchen, campioana Germaniei, care a avut venituri de 607,2 milioane euro, FC Liverpool, campioana Angliei, cu 557 milioane euro şi Paris Saint-Germain, campioana Franţei, cu 540,6 milioane euro.

Acest top include și campioana Italiei, Juventus Torino, care a realizat venituri de 401,4 milioane euro, cât și câștigătoarea titlului în Portugalia, FC Porto, cu cele mai modeste încasări, de doar 87,3 milioane euro.

Dintre cluburile enumerate mai sus, doar Bayern Munchen, cu 5,6 milioane euro, şi Real Madrid, cu numai 300.000 euro, au raportat profit net, comparativ cu sezonul anterior când toate campioanele din „Top 6” au înregistrat profituri.

La baza acestor diminuări a veniturilor stau măsurile luate de autorități pentru combaterea noului coronavirus, respectiv interzicerea fanilor pe stadioane sau chiar oprirea definitivă a competiției. După ce Ligue 1 a fost suspendată şi nu s-a mai reluat, devenind singurul campionat de top care s-a încheiat în aprilie din cauza COVID-19, PSG a fost confruntată cu cea mai mare pierdere netă, de 125,8 milioane euro. Real Madrid a pierdut 34,9 milioane euro din cauza lipsei spectatorilor, în timp ce Bayern a raportat pierderi de 4% din veniturile legate de drepturile de televizare.

Pentru sezonul 2020-2021, oficialii lui Real Madrid estimează o scădere a veniturilor de circa 300 milioane euro, comparativ cu anii anteriori pandemiei, și aproximează o cifră de afaceri care se va ridica la 620 milioane de euro.

Ultima oră
Pe aceeași temă