11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Reacția președintelui Klaus Iohannis, după ce Gabriel Oprea a scăpat de urmărirea penală: Într-un stat de drept nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege

Șeful statului, Klaus Iohannis, este „profund dezamăgit” de votul dat, luni, de senatori, care au respins cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind încuviințarea urmăririi penale a fostului vicepremier Gabriel Oprea, în dosarul morții polițistului Bogdan Gigină, informează Mediafax.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat astăzi în Parlament. Preşedintele subliniază din nou ceea ce a spus de multe ori – politicieni care blochează actul de justiţie nu se vor bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor. Prin votul de astăzi, o parte din senatori a demonstrat, din nou, că nu s-a înţeles nici până acum faptul că vinovăţia sau nevinovăţia unui om nu este stabilită de un vot în plen, ci de o instanţă de judecată. Într-un stat de drept nimeni nu trebuie sa fie mai presus de lege!”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi pentru Mediafax.

 

Fostul vicepremier Gabriel Oprea nu poate fi urmărit penal pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, a decis, luni, plenul Senatului. În favoarea cererii DNA au fost 45 voturi „pentru”, 73 „împotrivă”, iar șase senatori s-au abținut. 

 

Este vorba despre dosarul în care Gabriel Oprea este cercetat pentru abuz în serviciu, cauză deschisă după decesul poliţistului Bogdan Gigină, la data de 20 octombrie 2015, agentul fiind implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a suferit leziuni care i-au cauzat moartea. 

Ultima oră
Pe aceeași temă