COVID-19. Niciun oficial FRF nu este infectat cu temutul virus

Răzvan Burleanu și Mirel Rădoi, în autoizolare

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), selecționerul primei reprezentative și alți patru oficiali ai FRF au intrat în autoizolare din cauza epidemiei de coronavirus.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

17.03.2020 - 22:31

Deoarece au participat la Congresul UEFA de la Amsterdam şi la tragerea la sorţi a Ligii Naţiunilor, din perioada 2-3 martie, unde au apărut cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, în rândul delegaților Serbiei și ai Elveției, cei șase reprezentanți ai FRF au intrat în autoizolare la domiciliu.

Chiar dacă nu au avut contacte directe cu persoanele declarate infectate, ci doar s-au aflat în aceeași sala de congres, președintele FRF, Răzvan Burleanu, selecționerul Mirel Rădoi, directorul tehnic Mihai Stoichiță, Radu Vișan (secretar general), Gabriel Bodescu (secretar general adjunct) și Gabriel Berceanu (ofițer de presă al echipei naționale) vor rămâne izolați în propriile locuințe pentru o perioadă de 14 zile. Asta în pofida faptului că toți au fost testați, iar rezultatele au arătat că nu sunt infectați cu temutul virus.

Întreaga federație este în alertă, iar ca primă măsură de prevenție, începând cu data de 11 martie, managementul FRF a avut contacte reduse cu angajații. Urmând recomandările autorităților române, de la acea dată angajații FRF își derulează activitatea profesională de acasă, online, și nu vin la sediul FRF decât pentru chestiuni absolut speciale.

Nelu Tătaru, secretar de stat la Ministerul Sănătății, susține că măsura luată este cea corectă: „Olanda e printre țările cu peste 500 de cazuri confirmate, astfel încât toți cei care au fost prezenți la eveniment sunt obligați să intre în izolare la domiciliu. Fiind contacți și apoi prezenți în sală cu cei din Serbia și Elveția, confirmați cu coronavirus, indicația e clară - izolare voluntară timp de 14 zile”.

În weekend-ul trecut, președintele și vicepreședintele federației sârbe, dar și liderul forului elvețian au fost depistați cu coronavirus. Toți au participat pe 3 martie la reuniunea din Olanda.

Comentarii