Răzvan Burleanu (FRF): Meciurile fără spectatori, soluţie pe termen scurt

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a afirmat că organizarea meciurilor fără spectatori este doar o soluţie pe termen scurt, reprezentând o stare de urgenţă.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

22.05.2020 - 14:51

"În momentul de faţă suntem sub incidenţa unui protocol medical, din data de 15 mai. Cluburile profesioniste din România, şi mă refer la cele din Liga I şi o parte din Liga a II-a, sunt deja în cantonamente şi respectă acest protocol medical, astfel încât vrem să demonstrăm că putem să ne ţinem de acest plan, aşteptând permisiunea ca de la 1 iunie să putem să intrăm în antrenamente colective.

Apoi, urmează meciuri amicale, o altă etapă, ca apoi în 13 iunie să putem să începem competiţia, fără spectatori, bineînţeles, în primă fază. Pentru noi, meciurile fără spectatori reprezintă o stare de urgenţă.

Ceea ce înseamnă că este o soluţie doar pe termen scurt şi nicidecum o soluţie viabilă pentru viitorul fotbalului", a declarat Burleanu, conform Agerpres, la evenimentul online ReStart Sport Summit, organizat de fostul baschetbalist Virgil Stănescu.

El a aminitit şi de faptul că FRF a fost singura federaţie care a prezentat Ministerului Tineretului şi Sportului un protocol medical:

"Suntem singura federaţie care a propus un protocol medical, a fost apreciat la nivel guvernamental şi ne dorim să fim un exemplu pentru alte sectoare, din alte industrii dar şi pentru alte sporturi".

Comentarii