32.2 C
Bucharest
Sunday, 24 September 2023
HomeSportRaliuO echipă românească participă la cel mai mare raliu auto din lume

O echipă românească participă la cel mai mare raliu auto din lume

O echipă românească participă la cel mai mare raliu auto off-road din lume, de la Budapesta la Bamako, reședința statului Mali.

Lungimea traseului este de circa 10.000 de kilometri. România este reprezentată de echipa UCaB, formată din Mihai Lupu, Cosmin Savu și Grațian Mihăilescu. Participarea echipei UCaB este susținută de SafeFleet, unul din cei mai importanți jucători pe piața de monitorizare a flotei auto din România.

SafeFleet sprijină echipa UCaB pe tot parcursul traseului prin intermediul sistemului de monitorizare GPS. Sistemul GPS este deosebit de util într-o călătorie plină de provocări și riscuri multiple, ce țin de siguranță, terorism sau sănătate. Din fotografiile postate pe internet rezultă că mașina echipei românești este un Nissan.

„Ne bucurăm să fim alături de echipa României în acest proiect impresionant, atât ca amploare, provocări, cât și în ceea ce privește valoarea caritabilă oferită. Le transmitem gânduri bune tuturor participanților, un traseu ușor și fără impedimente majore, iar pe ai noștri vă invităm să îi și urmărim pe tot parcursul călătoriei, prin intermediul sistemului GPS oferit de SafeFleet”, a declarat Claudiu Suma, CEO SafeFleet.

Raliu auto într-o regiune afectată de secetă și terorism

Ediția actuală a raliului Budapesta – Bamako numără 247 de echipe, 554 de oameni și 45 de țări participante, fiind cea mai mare de până acum. Automobilele au plecat din Budapesta pe 21 octombrie 2022. Ruta străbate o bună parte din Europa și traversează o zonă dificilă a Africii de Vest – Munții Atlas și Sahara, având ca destinație finală Freetown, capitala Sierra Leone, pe 8 noiembrie. Cursa cu durata de două săptămâni include circa zece mii de kilometri și zece țări parcurse, din Europa și Africa. Traseul parcurs de participanții României (UCaB) poate fi urmărit în timp real prin intermediul soluției SafeFleet.

Echipa UCaB și-a propus sprijinirea unor comunități africane prin cunoștințe și resurse, într-o expediție care are ca scop o dublă misiune medicală și educațională. În primul rând, intenția UCaB Team este de a aduce o mașină de intervenție dotată cu instrumentar și echipamentul necesar, ce va ajunge în sprijinul administrației spitalelor din Freetown. Al doilea proiect constă în activarea unor centre tip smart library și a unor huburi digitale prin care partenerii UCaB (la nivel local și internațional) să faciliteze diverse programe pe diferite teme. Programele vor viza competențe digitale, alfabetizare digitală, jurnalism comunitar, ateliere de fotografie, până la lucrul cu voluntari, managementul atragerii de resurse și punerea în valoare a potențialului comunităților partenere.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

24 septembrie, sărbătoare importantă pentru ortodocși

Sfânta Muceniţă Tecla este pomenită în calendarul creştin ortodox în ziua de 24 septembrie.Sfânta Tecla era din Iconia, cetate din Asia Mică, iar...

4 victime și trafic blocat

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 56A, localitatea Hinova, județul Mehedinți, s-a produs un accident rutier în...

România blochează participarea Austriei la reuniunile NATO, ca represalii pentru blocarea intrării în Schengen, susține presa austriacă

România tergiversează validarea unor ofițeri din Austria ca reprezentanți la reuniunile NATO, dezvăluie presa de la Viena. În opinia ziarului Kurier din Austria, această atitudine...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies