31.4 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSportRaliuMihai Leu, absent de la Super Rally Alba Iulia, dar se anunță...

Mihai Leu, absent de la Super Rally Alba Iulia, dar se anunță spectacol total pe străzile orașului

Noul sezon din Campionatul Național de Super Rally este gata de start, iar prima bătălie a cailor putere se va da pe circuit urban, special amenajat pe străzile din centrul Municipiului Alba Iulia. Piloți selectați special pentru a putea concura, dar și mașini extrem de puternice, sunt gata să ofere un spectacol automobilistic de top în orașul Marii Uniri.

Este pentru a doua oară când Alba Iulia devine scena acestui eveniment de amploare, care va avea loc în zona Cetății Alba Iulia, pe un traseu identic cu cel utilizat în 2023. Circuitul, cu o lungime totală de 4.40 km (2 ture), este plin de provocări, incluzând șicane și devieri, lovirea acestora fiind penalizată în timp.

În total, au fost selectați 22 de piloți de top pentru a concura în runda inaugurală a sezonului 2024. Nu vor lipsi nume consecrate precum Costel Cășuneanu, Vali Porcișteanu, Radu Benea, Adrian Teslovan sau Danny Ungur, dar și tineri de perspectivă precum Nicolas Benea și Alexandra Teslovan.

Sâmbătă, de la ora 09:00, vor începe cele două manse de recunoașteri, dar ulterior, de la 10:00 se vor desfășura antrenamentele oficiale. Cele două manșe de concurs, care vor stabili câștigătorul etapei vor avea loc la ora 14:00 și sunt transmise în direct pe Prima Sport 1.

Chiar dacă nu va putea fi prezent pe traseul de concurs cu superbul său Audi R8, din cauza unor probleme de sănătate, în urma cărora acum se recuperează, promotorul Mihai Leu a coordonat întreaga etapă și le-a transmis un mesaj piloților, dar și celor care vor fi prezenți de pe margine pentru a urmări spectacolul automobilistic. Accesul publicului la evenimentul organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia va fi gratuit.

„Îmi pare nespus de rău că nu pot fi acolo alături de voi. Mi-aș fi dorit să concurez la Alba Iulia, e o cursă superbă. Sunt cu gândul și cu sufletul alături de noi. Vreau să le doresc tuturor din oraș numai bine, să se bucure de un spectacol frumos. Multă baftă piloților! Țin să mulțumesc și autorităților, domnului primar, domnului viceprimar pentru sprijinul pe care ni l-au oferit”, a transmis Mihai Leu, a cărui mașină de concurs, Audi R8 GT3 LMS, va fi putea fi admirată în zona parcului de service.

Sezonul 2024 din Campionatul Național de Super Rally powered by Superbet va programa un total de 4 etape. Pe lângă Alba Iulia, campionatul va mai ajunge la Timișoara (9-10 august), București (4-5 octombrie) și Mangalia (18-19 octombrie).

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Cum se modifică Legea achizițiilor publice

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii a pus în dezbatere publică un proiect de Ordonanță de urgență care va modifica Legea achizițiilor publice, informează o știre...

Nu te teme, Babasha!

La sfârșitul săptămânii trecute, cântăreții de rock alternativ Coldplay au umplut de două ori Arena Națională. Chris Martin, liderul trupei britanice, a avut inițiativa...

Ministerul Finanțelor lansează pe 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor lansează marți, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populație. „Recurența cu care investitorii revin către emisiunile de...
Ultima oră
Pe aceeași temă