Raheem Sterling, exclus din lotul Angliei. Care este explicația selecționerului

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, a decis luni să-l excludă pe atacantul Raheem Sterling din lotul pentru partida cu Muntenegru din preliminariile EURO 2020, în urma unei altercaţii pe care acesta a avut-o cu unul dintre coechipierii săi.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 12.11.2019 - 09:32

Potrivit cotidianului Daily Mail, atacantul lui Manchester City a avut o altercaţie cu Joe Gomez, fundaşul lui FC Liverpool, luni la centrul de pregătire al naţionalei Angliei, la o zi după meciul direct între echipele lor de club, cei doi jucători fiind separaţi de către ceilalţi internaţionali englez.

"Am luat decizia de a nu-l reţine pe Raheem pentru meciul de joi cu Muntenegru", a precizat Southgate într-un comunicat dat publicităţii de Federaţia engleză de fotbal.

"Una dintre marile noastre provocări, una dintre marile noastre forţe a fost să reuşim să protejăm echipa naţională de rivalităţile dintre cluburi. Din păcate, emoţiile meciului de ieri (duminică) au fost încă vii", a adăugat selecţionerul, referindu-se la meciul câştigat de Liverpool cu 3-1 în faţa lui Manchester City, succes în urma căruia "cormoranii", liderii din Premier League, s-au distanţat la 9 puncte de campioana en titre.

"Cred că am luat decizia bună pentru mine. Acum că decizia a fost luată, cu acordul întregii echipe, este important să-i susţinem pe jucători şi să ne concentrăm asupra meciului de joi", a conchis Gareth Southgate.

Raheem Sterling a fost unul dintre jucătorii de bază ai Angliei în actualele preliminarii europene, pe parcursul cărora a marcat 8 goluri în 6 meciuri.

Un rezultat de egalitate pe Wembley, în faţa Muntenegrului, i-ar fi suficient naţionalei Angliei pentru a se califica la turneul final de anul viitor.

Comentarii