13 C
București
duminică, 17 octombrie 2021

Rafa Nadal număr impresionant de semifinale la Roland Garros. Ce duel celebru ar fi posibil

 Campion de 13 ori în Franța, Nadal și-a îmbunătățit recordul la Roland Garros, ajungând la 105 meciuri câștigate și doar 2 pierdute, după victoria cu 6-3, 4-6, 6-4, 6-0 asupra argentinianului Diego Schwartzman, după un meci de două ore și 45 de minute, jucat pe arena Philippe-Chatrier.

Nadal, care luptă pentru a cuceri cel de al 21-lea titlu la un Grand Slam, cifră record în istoria tenisului masculin, a pierdut primul set, după alte 36 câștigate consecutiv în edițiile anterioare la Roland Garros. El a cedat ultimele trei jocuri din setul secund, în fața a 5.000 de spectatori, dar s-a regrupat în setul al treilea și de la 3-4 a reușit 9 game-uri coonsecutive, cu 20 de puncte câștigate, din 21 jucate pe propriul serviciu.

„Am început prost în setul doi, apoi am reușit să revin”, a spus Nadal, la interviul de pe teren. „Trebuia să joc mai agresiv și am făcut-o pe tot restul meciului.”

În semifinalele de vineri, Nadal se poate întâlni cu numărul 1 mondial, Novak Djokovic, campionul din 2016, cu 18 trofee majore la activ, sau cu italianul Matteo Berrettini, favorit numărul 9.

Nadal urmărește să-l egaleze pe Djokovic în confruntările directe, unde sârbul conduce cu 29-28.

Nadal are anul acesta 23 de meciuri câștigate și 3 pierdute. El a atins cea de a 35-a sa semifinală de Grand Slam a carierei.

Ultima oră
Pe aceeași temă