15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportUPDATE: Radu Boroianu, noul președinte ICR

UPDATE: Radu Boroianu, noul președinte ICR

UPDATE: Plenul Senatului a votat, marţi, pentru numirea lui Radu Boroianu, propunerea PSD, în postul de preşedinte al Institutului Cultural Român (ICR), potrivit Mediafax

Radu Boroianu a primit 64 de voturi “pentru” şi 49 “împotrivă”. Iulian Tănase, propunerea PNL, pentru şefia Institutului Cultural Român, a primit 49 de voturi “pentru” şi 64 împotrivă “împotrivă”

Votul a fost secret, prin buletine de vot. Din cei 168 de senatori prezenţi au votat 117, iar patru buletine de vot au fost anulate.

———-

UPDATE: Comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senat au dat, marţi, aviz favorabil pentru Radu Boroianu şi Iulian Tănase pentru postul de preşedinte al ICR, informează Mediafax.

Propunerea PSD pentru postul de preşedinte al ICR, Radu Boroianu a primit, în unanimitate, aviz favorabil. Iulian Tănase, propus de PNL, a primit 12 voturi “pentru” şi 4 “împotrivă”.

—————-

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, după şedinţa Biroului Permanent, că Radu Boroianu şi Iulian Tănase vor fi audiaţi, marţi, în comisiile de cultură şi de politică externă, în vederea ocupării funcției de președinte a Institutului Cultural Român, informează Mediafax.

Citește și: UPDATE. Președintele Institutului Cultural Român a demisionat. Senatul a luat act de decizia lui Zamfiroiu

“S-au făcut nominalizările pentru funcţia de preşedinte al ICR, Radu Boroianu de la PSD şi Iulian Tănase de la PNL, care a lucrat inclusiv la Radio Guerrilla”, a declarat, marţi, după şedinţa Biroului Permanent, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Cei doi vor fi audiaţi, marţi, de comisiile de Cultură şi de Politică Externă din Senat.

Cele mai citite

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă