0.6 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportPutin, reales "personalitatea anului" în Rusia

Putin, reales “personalitatea anului” în Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a devenit, din nou, „Personalitatea anului” in Rusia, conform rezultatelor unui sondaj de opinie realizat de Centrul de studiere a opiniei publice (VŢIOM), citat de Ria Novosti.

Astfel, pentru 44% din persoanele chestionate, preşedintele Vladimir Putin este omul politic al anului 2013. Pe locul secund se plasează ministrul apărării Serghei Şoigu, iar pe locul trei şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov.

În 2012, Putin s-a plasat de asemenea în fruntea clasamentului, dar cu un record de 54% din sufragii. Pe locul doi se situase atunci premierul Dmitri Medvedev, cu 16% din voturi. Ministrul apărării era atunci preferat de 13% din ruşi, plasându-se pe poziţia a treia, informeaza Agerpres.

Directorul VŢIOM, Valeri Fiodorov, explică această scădere de popularitate în rândul tuturor oamenilor politici ruşi prin absenţa alegerilor federale în decursul anului trecut.

În octombrie trecut, preşedintele Putin a fost numit drept cea mai influentă personalitate a anului 2013 de revista americană Forbes.

Cele mai citite

Fonduri de până la 10 milioane euro pe proiect pentru investiții în procesare la AFIR

Ministerul Agriculturii va lansa în data de 20 decembrie 2023 două sesiuni de finanțare pentru intervenții din cadrul Planului Strategic PAC 2023-2027 destinate...

Deca acoperă manevrele rectorului Universității din București

Ministerul Educației, condus de Ligia Deca, închide ochii la manevrele rectorului Universității din București (UB), Marian Preda, pentru angajarea lui Bogdan Oprea, fost purtător...

Premierul Ciolacu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU

Premierul Marcel Ciolacu, aflat în vizită la New York, s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, António Guterres. Întâlnirea de la sediul ONU a avut...
Ultima oră
Pe aceeași temă