19.1 C
Bucharest
Tuesday, 3 October 2023
HomeSportPus sub acuzare in dosarul "Zambaccian"

Pus sub acuzare in dosarul “Zambaccian”

La sfarsitul lui august 2004, Alianta PNL-PD a sesizat Parchetul National Anticoruptie (devenit intre timp departament), cerandu-i sa cerceteze legatura dintre achizitionarea de catre Adrian Nastase (pe atunci prim-vicepresedinte PDSR si vicepresedinte al Camerei Deputatilor) a unui teren al fostului deputat PDSR Gabriel Bivolaru si sustinerea pe care acesta a primit-o de la Nastase in timp ce era cercetat penal, in 1997.
Potrivit sesizarii – semnata de Mona Musca, membru in CNC al Aliantei Nastase a cumparat, in 1998, un teren de 700 de metri patrati in strada Zambaccian, la un pret de 11.000 de dolari, “de 25 de ori mai mic decat pretul real, de piata, al terenului”. Terenul a ajuns la Nastase dupa ce Bivolaru l-a vandut, in 1996, soacrei sale, Elena Sotec. Dupa doi ani, el a fost cumparat, in timp ce Bivolaru era cercetat penal, de Athena Marianthi Teodoru, care l-a vandut cabinetului de avocatura “Adrian Nastase”, se arata in sesizare.
In septembrie 2004, PNA a informat ca dosarul privind modul de achizitionare a unui teren de catre premierul Adrian Nastase a fost inchis, Parchetul sustinand ca tranzactia a fost legala. Intre timp, conducerea PNA si numele institutiei s-au schimbat, iar dosarul Zambaccian a fost redeschis. Actualul sef al DNA, Daniel Morar, este procurorul care a instrumentat dosarul in care Gabriel Bivolaru a fost condamnat pentru prejudicierea BRD. Fostul deputat a fost condamnat pentru un prejudiciu de 60 de milioane de dolari adus BRD.
Totodata, presa centrala a redat pe larg despre averea pe care o matusa i-a lasat-o mostenire fostului prim-ministru Adrian Nastase. Procurorii anticoruptie au extins cercetarile in cazul achizitiei de catre Nastase a terenului si unei parti din imobilul din strada Zambaccian, fiind avuta in atentie mostenirea primita de familia acestuia, potrivit purtatorului de cuvant al DNA, Livia Saplacan. Mai exact, procurorii iau in considerare o legatura intre achizitionarea unei parti din imobilul situat in strada Zambaccian din Bucuresti si mostenirea primita de familia Nastase, fiind totodata avute in atentie aspectele semnalate de presa si cunoscute generic sub numele “Afacerea Matusa”. Adrian Nastase a fost, in 17 ianuarie, la Departamentul National Anticoruptie.
In 25 ianuarie, avocatul lui Adrian Nastase s-a prezentat la DNA in legatura cu dosarul in care clientul sau este cercetat de procurorii anticoruptie cu privire la achizitionarea unui teren si a unui imobil in strada Zambaccian.


Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, a fost pus sub acuzare de procurorii anticoruptie pentru luare de mita, in dosarul privind achizitionarea unui imobil in zona ultracentrala a Capitalei, pe strada Zambaccian, au informat ieri la amiaza surse judiciare. Avocatul Gheorghe Diaconescu, aparatorul lui Adrian Nastase, a confirmat faptul ca procurorii Departamentului National Anticoruptie (DNA) i-au comunicat ca fostul prim-ministru a fost pus sub acuzare in acest caz. DNA a comunicat sec doar ca va face, la un moment dat, precizari oficiale cu privire la acest caz.

Cele mai citite

AUR caută președinte pentru 2024

Astfel, întrebat dacă aceasta informație este adevărată, liderul AUR, George Simion nu a negat dar nici nu a confirmat zvonul lansat, potrivit Realitatea...

descoperă câinele ascuns și oaia care doarme. Numai geniile găsesc rezolvarea!

O iluzie optică ceva mai complexă te provoacă să identifici două elemente care, aparent, nu au ce căuta în peisaj.Ai la dispoziție doar...

CFR are nevoie de 24 de miliarde de lei între 2023 și 2027 pentru a continua să funcționeze

Planul de Administrare al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA pentru perioada 2023 - 2027, care stabileşte acţiunile, resursele şi indicatorii de performanţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies