3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportPSD vrea continuarea lucrarilor comisiei de ancheta in cazul Ridzi

PSD vrea continuarea lucrarilor comisiei de ancheta in cazul Ridzi

Social-democratii sustin convocarea unei sesiuni extraordinare pentru cazul Ridzi, dar si continuarea lucrarilor comisiei de ancheta a Camerei pentru a afla unde au ajuns banii respective, a spus, luni, purtatorul de cuvant al PSD, Bogdan Niculescu Duvaz.

"Vom sustine sa existe o sesiune extraordinara, in acelasi timp suntem de parere ca trebuie continuate investigarile comisiei de ancheta in legatura cu aspectele noi care s-au relevat, inclusiv in legatura cu ce a aparut azi in presa si in presa de profil. E vorba de a discerne nu numai faptul care deja comisia de ancheta l-a lamurit in cea mai mare parte, ca acolo s-au facut niste cheltuieli in mod ilegal, dar si, daca este cazul, incotro s-au indreptat aceste cheltuieli. Exista elemente noi puse la dispozitie inclusiv de mass-media care sa duca la canale de investigatie si la concluzii", a spus Duvaz.

"Cerem ca aceasta comisie sa-si continue ancheta. (…) Ea poate sa-si continue activitatea, pentru a duce mai departe investigatiile si a vedea ce se intampla cu banii astia care au fost cheltuiti in mod nelegal. Pentru ca sunt relatate niste argumente suficient de solide care vorbesc de o anumita deturnare a acestor cheltuieli in anumite interese, sa vedem unde sunt acesti bani", a mai explicat deputatul.

Duvaz a sustinut ca PDL nu a cerut sprijin pentru Monica Ridzi si ca singurul sprijin pe care il va acorda PSD va fi pentru aflarea adevarului. "Nu am discutat (cu PDL), dar aici nu e vorba de sprijin. Sprijinul nostru e ca sa se faca lumina in legatura cu un lucru care arata foarte rau si care a fost comentat foarte rau si care a creat deja un curent de opinie. Aici nu se dovedeste ca ministrul e nevinovat si toate lucrurile au fost o inventie, (…) si aici nu e vorba de solidaritate de coalitie, ci sa fim solidari cu ceea ce spune Constitutia, cu ceea ce spunem in fiecare zi si anume sa se faca dreptate, legea e una pentru toti. Eu nu intru in detaliu si sa va spun ca aceste cheltuieli nu pot fi angajate de catre ministere pentru ca ministerele nu organizeaza si nu platesc serbari populare", a mai sustinut purtatorul de cuvant.

Intrebat daca PSD vrea sesiune extraordinara si pentru a vota o cerere de urmarire impotriva lui Calin Popescu Tariceanu, Duvaz a opinat ca lucrurile nu trebuie amestacate si a amintit ca raportul Comisiei de Industrii in cazul Sterling nu cere urmarirea penala, asa cum face comisia de ancheta a MTS.  "Aici mi se pare ca nu trebuie sa incurcam lucrurile, raportul Sterling poate fi discutat, e depus de comisie, in ceea ce priveste cererea de urmarire privindu-l pe fostul prim-ministru va trebui sa avem o concluzie la acest raport. Dupa ce vom adopta in plen, nici  nu se poate altfel, vom stabili in continuare in legatura cu cererea de urmarire penala facuta de o serie de parlamentari din PDL in legatura cu fostul prim-ministru", a declarat deputatul PSD.

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a anuntat vineri ca va solicita Biroului Permanent convocarea unei sesiuni extraordinare a plenului, pentru dezbaterea celor doua solicitari de incepere a urmaririi penale, in cazul Iacob-Ridzi si Tariceanu,dar si rapoartele Comisiilor pe Sterling si Ziua Tineretului. La ora transmiterii acestei stiri, sedinta conducerii Camerei este in desfasurare.

Cele mai citite

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Cătălin Predoiu: mulțumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, le-a transmis mulţumiri poliţiştilor români şi germani pentru depistarea şi reţinerea lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare, condamnat...
00:00:34

Fostul președinte american Jimmy Carter participă la un memorial pentru regretata sa soție

Fostul președinte al Statelor Unite Jimmy Carter, care se află în îngrijire la domiciliu, a participat marți (28 noiembrie) la o slujbă de pomenire...
Ultima oră
Pe aceeași temă