11.8 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSportPSD furnizează noi amănunte din discuţiile cu FMI

PSD furnizează noi amănunte din discuţiile cu FMI

Parlamentarii PSD Iulian Iancu şi Olguţa Vasilescu au furnizat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă monitorizată de Mediafax, noi amănunte din discuţiile de duminica trecută dintre liderii PSD şi reprezentanţii FMI.

Deputatul Iulian Iancu a afirmat că oficialii FMI şi-au exprimat neîncrederea în actualul Guvern, iar senatorul Olguţa Vasilescu a susţinut că FMI a propus Guvernului 22 de măsuri, între care nu se regăseau reducerea veniturilor bugetarilor şi a pensiilor.

“Au spus că nu au încredere că măsurile anunţate de guvern vor fi implementate până la sfârşitul acestui an. (…) FMI a sugerat Guvernului să ia acele măsuri care pot fi aplicate imediat, până la 30 iunie. În faţa evidenţelor ce făceau referire expres la evaziunea fiscală la cote mult mai mari decât cele raportate, FMI şi-a exprimat rezerve în măsurile anunţate de Guvern şi a atras atenţia că au implicaţii foarte serioase din punct de vedere al riscului social şi economic”, a afirmat deputatul PSD.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, senatorul Olguţa Vasilescu, a declarat, în aceeaşi conferinţă de presă: “Reprezentanţii FMI ne-au spus textual că au venit cu 22 de măsuri altenative şi că nici măcar nu era necesar sacrificul bugetarilor şi pensionarilor. Premierul Boc a mers în schimb la Cotroceni şi a venit în plic cu a 23-a variantă.”

Iulian Iancu a prezentat totodată câteva măsuri alternative, propuse de PSD, printre acestea regăsindu-se stoparea evaziunii fiscale, scăderea cu cel puţin 25% a preţului la gaze naturale şi energie electrică pentru populaţie, stoparea vânzării CFR Marfă şi oprirea vânzării de acţiuni la societăţile din domeniul energetic.

El a opinat că se impune nu reducerea salariilor şi a pensiilor, ci gestionarea mai eficientă a banilor publici.

“Măsurile anunţate de guvern sunt inutile. Nu prin tăierea salariilor şi pensiilor se iese din criză, ci prin schimbarea directorilor, membrilor în CA, AGA, care sunt reprezentanţi ai clientelei politice şi nu au nicio legătură cu instituţiile respective. PSD cere demiterea imediată a Executivului, decuplarea imediată a clientelei politice de la banul public, schimbarea directorilor care umflă preţurile de achiziţii şi costurile de trei sau patru ori”, a declarat deputatul PSD.

Delegaţia FMI a avut, duminică, întâlniri separate cu reprezentanţi ai Opoziţiei, PSD şi PNL, la sediile celor două partide.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă