29 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSportPSD: De doi ani de zile, Elena Udrea nu a alocat nici...

PSD: De doi ani de zile, Elena Udrea nu a alocat nici un leu pentru promovarea internă

Dacă Elena Udrea afirmă că privatizările din turism de pe timpul guvernării PSD au fost frauduloase, poate sesiza rganele competente, a arătat PSD, într-un comunicat de presă remis NewsIn.

„Neavând pregătirea unei analize pertinente a Programului USL, Elena Udrea face comentarii superficiale referitoare la Guvernarea PSD, din 2001-2004, cea mai performantă de până acum! La începutul acestei guvernări, în ianuarie 2001, cca 50% din turism nu era privatizat. La sfârşitul lui 2002, privatizarea în turism era, practic, încheiată, după aplicarea unui program de privatizare de o transparenţă fără precedent. A fost pentru prima dată, în istoria postdecembristă a României, când s-a facut privatizarea prin licitaţie cu strigare, transmisă la televizor, în direct”, se arată în comunicatul PSD.

Social-democraţii menţionează că, în 2001-2004, au fost create „nenumărate programe în Turism”, care au parte au fost preluate inclusiv de Elena Udrea.

„Sume mari de bani din bugetul Ministerului au fost alocate unor mari tour-operatori europeni, Elena Udrea anunţând, cu mândrie, relansarea primului şi singurului charter din Germania către România. Cât de lipsit de înţelegere a fenomenului turistic poate să fie un ministru care se laudă cu 1 charter pe sezon din Germania, în condiţiile în care în România vin pe litoral maxim 10.000 de cetăţeni germani, iar în Bulgaria aproape 1 milion!”, susţine PSD.

De 2 ani de zile, Elena Udrea nu a alocat nici 1 leu pentru promovarea internă, deşi toate patronatele din turism au solicitat în mod insistent acest lucru! În schimb, programul efemer „Romania, land of choice” a început şi s-a terminat, la fel de brusc, în 2009, scopul său fiind doar acela de a susţine campania prezidenţială din 2009″, mai afirmă social-democraţii.

În opinia PSD, înainte de a se pronunţa asupra viziunii lansate de USL pe Turism, Elena Udrea ar trebui să răspundă de ce s-au închis 10 din cele 20 de birouri turistice din străinătate, de ce Ministerul a dat naştere la două târguri internaţionale de turism, susţinând ROMEXPO, „cu director general, membru PDL Bacău, fără a evalua ulterior în mod public impactul acestor acţiuni”.

PSD solicită să se cunoască ce acte normative pentru sprijinul turismului în perioadă de criză a promovat Elena Udrea, dar şi de ce declară ministrul că „investitorii din turism sunt nişte hoţi”, iar evaziunea în turism este de 40%. „Dacă evaziunea fiscală este atât de mare, de ce Sorin Blejnar este încă în funcţie? În fine, dacă privatizările în Turism din perioada guvernării PSD ar fi fost frauduloase, ce o opreşte pe doamna Elena Udrea să sesiseze organele competente, controlate şi acestea de actuala putere?”, se mai întreabă social-democraţii.

Cele mai citite

Jovan Markovic face pasul către o altă echipă. Reacția lui Mihai Rotaru

Mihai Rotaru a oferit detalii despre plecarea lui Jovan Markovic, atacantul Universității Craiova, care a fost împrumutat pentru un sezon la Hermannstadt. https://www.youtube.com/watch?v=vNPeHKBq40c Jovan Markovic se...
Ultima oră
Pe aceeași temă