27 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportPSD a depus denunturi impotriva lui Pogea si a acelora care au...

PSD a depus denunturi impotriva lui Pogea si a acelora care au efectuat interceptari in mod ilegal

Deputatii PSD din Comisia Udrea au depus la PICCJ doua denunturi, primul denunt impotriva ministrului Finantelor Gheorghe Pogea si al doilea impotriva acelora care au efectuat interceptari in mod ilegal, denunt care o vizeaza si pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor.

Sesizarile sunt semnate de deputatii PSD Aura Vasile, Nicolae Banicioiu, Dumitru Chirita, Georgian Pop si Robert Negoita, toti membri ai Comisiei Udrea.

In denuntul vizandu-l pe ministrului Finantelor Gheorghe Pogea, se solicita "stabilirea conditiilor in care, de la Parlamentul Romaniei, au fost luate acte inregistrate, au fost modificate si readuse doar in forma modificata, fara acordul Comisiei de ancheta", dar si "implicarea dlui Gheorghe Pogea, ministru al Finantelor, in savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, fals, uz de fals, sustragere de inscrisuri".

Persoanele vizate de denunt sunt cele care, potrivit documentului, "au dispus la data de 19 august 2009, la solicitarea ministrului Turismului Elena Udrea, scoaterea din incinta Parlamentului a lucrarii inregistrate sub nr. 5043, care au modificat aceasta lucrare la solicitarea ministrului Finantelor Gheorghe Pogea si au dispus reinregistrarea lucrarii modificate".

Pe de cealalta parte, deputatul PSD, Dumitru Chirita, a anuntat joi in plenul Comisiei de ancheta ca reprezentantii PSD in Comisie au depus un "denunt" la Parchetul de pe langa ICCJ pentru "a incepe urmarirea penala impotriva acelora care au efectuat interceptari in mod ilegal".

Chirita a precizat ca denuntul o priveste si pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor. "Nu putem sa lasam sa treaca cu vederea faptul ca deputatii din Parlamentul Romaniei au fost interceptati, ca sa citez din documentele elaborate de doamna ministru Elena Udrea, si aceste fapte sa ramana nepedepsite, iar organele de cercetare penala sa nu-si faca datoria", a afirmat deputatul PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă