Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protocolul medical din fotbalul românesc, modificat

Comitetul de Urgenţă al Federaţiei Române de Fotbal a luat decizia de a modifica protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor interne.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

29.10.2020 - 19:38

Pentru a se alinia ultimelor recomandări transmise de Ministerul Sănătății, oficialii FRF au ajustat din mers protocolul medical aplicabil tuturor competițiilor fotbalistice din România.

Astfel, jucătorii şi oficialii depistaţi pozitiv cu COVID-19 nu vor mai trebui retestaţi timp de 90 zile de la vindecare. Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Cu alte cuvinte, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de trei luni, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă.

FRF menționează că această măsură vine în sprijinul cluburilor, care nu vor mai fi nevoite să suporte cheltuieli suplimentare cu retestarea persoanelor care au fost deja depistate pozitive și s-au vindecat în decursul ultimelor 90 de zile.

Conform actualului protocol medical, în cazul în care la un club apare un focar de infecție, (minim 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcția deținută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID 19), dacă se constată culpa clubului cu privire la nerespectarea prevederilor protocolului privind reluarea competițiilor, clubul în cauză va fi sancționat cu o penalitate sportivă de 100.000 lei.

Comentarii