23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportProtocolul medical din fotbalul românesc, modificat

Protocolul medical din fotbalul românesc, modificat

Pentru a se alinia ultimelor recomandări transmise de Ministerul Sănătății, oficialii FRF au ajustat din mers protocolul medical aplicabil tuturor competițiilor fotbalistice din România.

Astfel, jucătorii şi oficialii depistaţi pozitiv cu COVID-19 nu vor mai trebui retestaţi timp de 90 zile de la vindecare. Dacă persoana este totuși retestată, un rezultat pozitiv în perioada de 90 de zile de la vindecare nu poate fi considerat o nouă infecție, cu excepția persoanelor cu imunodepresii severe sau a celor care dezvoltă simptomatologie clar sugestivă.

Cu alte cuvinte, jucătorii pozitivi care ulterior sunt declaraţi vindecaţi nu mai trebuie retestaţi timp de trei luni, putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă.

FRF menționează că această măsură vine în sprijinul cluburilor, care nu vor mai fi nevoite să suporte cheltuieli suplimentare cu retestarea persoanelor care au fost deja depistate pozitive și s-au vindecat în decursul ultimelor 90 de zile.

Conform actualului protocol medical, în cazul în care la un club apare un focar de infecție, (minim 3 persoane din cadrul clubului, indiferent de funcția deținută, sunt depistate cu rezultat pozitiv la testarea specifică pentru COVID 19), dacă se constată culpa clubului cu privire la nerespectarea prevederilor protocolului privind reluarea competițiilor, clubul în cauză va fi sancționat cu o penalitate sportivă de 100.000 lei.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă