7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportProgramul românilor la Australian Open

Programul românilor la Australian Open

Mai mulți jucători, printre care și liderul mondial la fete, Simona Halep, vor anima speranțele românilor pentru mari performanțe.

Simona Halep, evident, este principalul nostru atu pe scena sportului alb. Simona Halep va avea o adversară incomodă în primul tur, pe Kaia Kanepi din Estonia, ocupanta locului 70 în ierarhia WTA. Partida va avea loc marți, 15 ianuarie, cu începere în jurul orei 10.00, fiind prima din sesiunea de seară pe arena principală, ”Margaret Court”.

Diferența de fus orar între Melbourne și București este de 9 ore. Simona Halep, care în trecut a prezentat fluctuații mari de formă și de rezultate sportive, este încrezătoare în șansele sale. Ea este, prin prisma clasamentului, principala favorită la cucerirea trofeului.

 

Oponenți accesibili pentru români

Luni dimineață vor intra pe teren deja primele românce la Australian Open. La ora 2.00, cu aproximație, Sorana Cîrstea (loc 84 WTA) va juca împotriva suedezei Rebecca Peterson (62 WTA). După aceea, în jurul orei 8.30, Irina Begu (76 WTA) o va întâlni pe nemțoaica Andrea Petkovic (61 WTA).

Cel mai echilibrat meci pare a fi al Monicăi Niculescu (88 WTA), cu americanca Amanda Anisimova (87 WTA). Partida va începe la ora 4.00.

Marți dimineață, Mihaela Buzărnescu (25 WTA) o întâlnește pe Serena Williams (37 WTA), fost lider mondial. Partida începe în jurul orei 7.00, pe arena principală de la Melbourne. Ana Bogdan (81 WTA) este favorită de la 8.00 împotriva polonezei Iga Swiatek (181 WTA).

Tot marți, singurul reprezentant al României în proba de simplu masculin, Marius Copil (61 ATP0), joacă împotriva spaniolului Marcel Granollers (110 WTA). Partida poate începe cel mai devreme la ora 12.00.

Un alt meci care ne interesează este cel al Biancăi Andreescu (107 WTA), canadiancă având părinți români și care a început sportul la Pitești. Ea a trecut de tururile de calificare la Australian Open și o va întâlni în primul tur pe americanca Whitney Osuigwe (199 WTA).

Emoții vor avea iubitorii români ai tenisului și pentru probele de dublu masculin, dublu feminin și dublu mixt. La dublu masculin, Marius Copil va juca alături de ungurul Marton Fucsovics. În primul tur ei îi vor avea ca adversari pe britanicii Luke Bambridge și J. O’Mara. Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, capi de serie numărul 9, se vor întâlni cu Arevalo (El Salvador) și Cerretani (SUA).

La dublu feminin, primul tur pentru românce arată astfel:

Ana Bogdan, Anna Rodionova (Australia) – B. Krejcikova/K. Siniakova (Cehia, favorite 1)

Irina Begu/Mihaela Buzărnescu (favorite 10) – J. Cobrero/J. Fourlis (Australia)

Sorana Cîrstea/Jelena Ostapenko (Letonia) – Y. Duan (China)/V. Lapko (Belarus)

Irina Bara/Monica Niculescu – L. Arruabarena/A. Parra Santojo (Spania)

La dublu mixt încă nu s-a stabilit programul, aceasta fiind o chestiune de zile.
Vom reveni cu amănunte!

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...
Ultima oră
Pe aceeași temă