1.5 C
Bucharest
Sunday, 10 December 2023
HomeSportProgramul „Rabla“ vine cu eco-bonusuri

Programul „Rabla“ vine cu eco-bonusuri

Cumpărătorii de autovehicule prin Programul „Rabla“ 2015 vor beneficia de trei variante de eco-bonus, în valoare de 750, 1.500 şi 2.500 de lei, menite să încurajeze achiziţia maşinilor puţin poluante, potrivit Ministerului Mediului.

Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, potrivit menţiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenţionale) şi 2.500 de lei la achiziţionarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

Vor putea fi cumulate maximum două eco-bonusuri, dintre care unul obligatoriu va trebui să fie din categoria de 750 de lei. Programul conţine 25.000 de tichete, dintre care 20.000 pentru persoane fizice şi 5.000 pentru persoane juridice. Producătorii, importatorii şi distribuitorii de autoturisme se pot înscrie, de miercuri, în Programul „Rabla“, depunându-şi dosarele la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM). Depunerea dosarelor se va face în perioada 1-10 aprilie, urmând ca AFM să le analizeze şi să publice lista producătorilor respinşi, care pot depune contestaţii în termen de cinci zile. Valoarea tichetului „Rabla“ va fi tot de 6.500 de lei.  

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă