Prințul Arabiei vrea să cumpere Newcastle United

Clubul englez Newcastle United este foarte aproape de a fi cumpărat de fondul de investiții controlat de prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 31.01.2020 - 08:51

Formația clasată pe locul 14 în Premier League ar putea fi preluată de controversatul Mohammed bin Salman, acuzat că ar fi ordonat uciderea unui jurnalist în Consulatul Arabiei Saudite din Ankara.

Patronul echipei din Nordul Angliei, Mike Ashley, care deține clubul din 2007, a confirmat interesul prințului, care este dispus să ofere 340 de milioane de lire sterline.

Dacă afacerea se va concretiza, Newcastle ar urma să primească imediat o injecție de capital de 200 de milioane de lire pentru noi achiziții. Prioritate pentru șefii clubului va fi Jadon Sancho, superstarul de 19 ani al Borussiei Dortmund, care este evaluat de site-ul Transfermarkt la 120 milioane de euro.

Presa engleză speculeză și pe tema noului antrenor al „Coțofenelor”, care ar urma să fie Rafa Benitez, cel care a mai pregătit formația de pe St. James’s Park.

În trecut, Mohammed bin Salman a mai negociat și preluarea lui Manchester United, dar oferta sa a fost declinată de patronii americani ai clubului.

În vârstă de 34 de ani, prințul moștenitor al Arabiei Saudite este unul dintre cei mai bogați și mai influenți oameni ai lumii, averea familiei sale fiind evaluată la suma de 1,4 trilioane de dolari.

Comentarii