23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportPrimele măsuri în scandalul de rasism din Bulgaria. Șase huligani au fost...

Primele măsuri în scandalul de rasism din Bulgaria. Șase huligani au fost reținuți

Anglia a învins cu scorul de 6-0 Bulgaria, provocându-le vecinilor de la sud de Dunăre cea mai usturătoare înfrângere suferită vreodată pe teren propriu, însă meciul a fost marcat de scandările rasiste la adresa unor jucători englezi de culoare prezenţi pe gazon şi de saluturile naziste ale unora dintre suporterii bulgari.

“Şase persoane au fost arestate până acum şi căutăm alte trei după ce am adunat probe despre implicarea lor în incidente”, a declarat un responsabil al poliţiei din capitala bulgară. Acesta a adăugat că operaţiunea este în curs de desfăşurare, poliţiştii încercând să indentifice şi alţi suspecţi.

Meciul de pe stadionul Vasil Levski din Sofia a fost întrerupt temporar de arbitrul croat, în baza protocolului în trei etape conceput de UEFA.

Forul european a anunţat, de altfel, că a deschis o procedură disciplinară împotriva Bulgariei, pentru mai multe acuzaţii, între care comportament rasist şi aruncarea de obiecte din tribune.

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFU), Boris Mihailov, a demisionat, marţi, din funcţia pe care o deţinea din 2005.

Cele mai citite

Șobolanii au invadat spațiile verzi din Târgoviște. FOTO

Primăria Municipiului Târgoviște pare că a rămas restantă cu deratizarea în acest an. Șobolanii de mari dimensiuni au fost suprinși de cetățeni ai orașului-reședință a...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...

Antrenor dat afară pentru că a avut o relație cu o jucătoare. Anunțul clubului englez Leicester City

Formația engleză de fotbal feminin Leicester City și-a concediat antrenorul, pe Willie Kirk, după ce acesta a fost acuzat că a încălcat codul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă