3.8 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăSportPrimarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Domnul Sorin Grindeanu a jucat în...

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea: Domnul Sorin Grindeanu a jucat în această seară balena albastră politică

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, la postul de televiziune România TV, că prim-ministrul Sorin Grindeanu joacă "'balena albastră' politică", comentând afirmaţia prim-ministrului că va demisiona abia după ce liderul PSD, Liviu Dragnea, va face și el același lucru.

"Dacă, ipotetic vorbind, un nebun ne spune să ne aruncăm de la etajul 20, pentru că apoi se aruncă și el, noi ce facem? Îl urmăm? Domnul Grindeanu a jucat în această seară 'balena albastră' politică. Dumnealui se sinucide politic și mai vrea să se sinucidă cu el încă vreo 14. Haideți să fim serioși! Avem o răspundere. (…) Am promis ceva românilor și la nivel local, eu, aici, în București, și colegii parlamentari. Și acum vrem să ne ținem de cuvânt", a spus Firea, la România Tv.

Gabriela Firea, care este și vicepreședinte PSD, a susținut că deține informații potrivit cărora Sorin Grindeanu ar fi început miercuri seara să sune mai mulți membri PSD pentru a le oferi funcții sau locuri în Guvern. Ea a mai afirmat că în acest moment Grindeanu are "un proiect personal", acela de a "dezintegra PSD-ul", fiind ajutat de câțiva colegi nemulțumiți de faptul că nu se mai află în fruntea partidului.

"S-a baricadat în clădirea Guvernului. (…) Am o supoziție, cred că va putea fi acuzat la un moment dat de uzurpare de calități oficiale. În orice democrație, regula este următoarea: partidele participă în alegeri. Câștigă un partid sau o coaliție alegerile, se formează majoritate parlamentară, care creează un guvern și guvernează, cu sprijinul politic. Domnului Grindeanu i s-a retras ieri sprijinul politic și întregului Cabinet, astăzi a fost exclus din PSD. Pe cine reprezintă? Dumnealui este o persoană particulară acum, este ca și cum cineva de pe stradă s-ar duce acum în Palatul Victoria, s-ar așeza pe scaun și ar spune: 'Eu sunt prim-ministru, voi suna niște prieteni, îmi fac un Cabinet și îl trimit la Palatul Cotroceni'", a declarat ea.

Gabriela Firea a spus că funcțiile importante în stat vin "la pachet" cu patriotismul și spiritul de sacrificiu, dar că Sorin Grindeanu nu demonstrează că ar avea aceste calități.

"Cred că nu a ținut cont nicio secundă în toate acțiunile sale de prioritățile țării. Este o premieră neagră ceea ce s-a întâmplat în această seară (…): nu a mai fost niciodată un prim-ministru care de la Palatul Victoria, din sala de conferință de presă, să facă declarații politice, polemici cu cineva din spațiul politic, să ceară demisia unui președinte de partid, să invoce structuri organizatorice politice, cum a făcut domnul Grindeanu: CEx, BPN, jocuri… îi cere demisia domnului președinte Dragnea. Cu alte cuvinte, dacă ieri la CEx, domnul Grindeanu ne-a trădat pe noi, cei care l-am susținut să ajungă prim-ministru, în această seară dă dovada că îi trădează pe români", a apreciat ea.

În acest sens, Firea a adăugat că s-ar fi așteptat ca un premier să vorbească din sala de conferințe de la Palatul Victoria despre autostrăzi, spitale sau școli. Primarul general a mai apreciat că social-democrații au greșit când l-au susținut pe Grindeanu, dar că vina îi aparține acestuia, deoarece a trădat interesul național.

"Din atâția colegi de partid care puteau să fie prim-ministru, noi am mers pe recomandarea domnului președinte Dragnea, care a venit în CEx și ne-a rugat să îl susținem pe colegul nostru, să îl votăm să fie prim-ministru. (…) Eu cred că cel care a trădat interesul național și interesul românilor care au votat PSD pentru a aplica planul de guvernare este domnul Grindeanu", a spus ea.

Gabriela Firea a adăugat că regretă că nu a semnalat mai din timp anumite nerealizări ale Guvernului. În acest sens, a menționat că a avut, joi seara, o ședință cu parlamentarii din București și Ilfov, dar și cu reprezentanții organizațiilor de sector, care s-au declarat dezamăgiți de faptul că în ultima jumătate de an proiectele vizând Capitala au fost ignorate. A mai precizat că, în acest moment, sunt blocate la Ministerul Culturii aproximativ o sută de cereri depuse în vederea efectuării unor reparații la străzi din centrul Capitalei.

"Domnul prim-ministru în șase luni de zile nu și-a găsit o oră în programul domniei sale să ne primească. Ne-a programat pentru data de 7 mai, a anulat acea întâlnire, a promis că ne reprogramează. Nici în ziua de azi nu ne-a mai invitat", a spus ea.

Firea a adăugat că fără răspuns a rămas și inițiativa mai multor parlamentari, printre care și Robert Cazanciuc, de a reuni și susține câteva proiecte prioritare pentru fiecare județ în parte. Ea a mai precizat că cele 96 de proiecte sociale și economice au fost transmise premierului, dar că niciunul dintre ele nu a fost demarat.

Cele mai citite

Ministrul Sănătății din Africa de Sud, despre Omicron: „Nu intrați în panică”

Ministrul Sănătății din Africa de Sud spune că „nu este absolut necesar să intrați în panică” din cauza noii variante de coronavirus, Omicron. Cu...

Barbados a devenit cea mai nouă republică din lume

Barbados a înlăturat-o oficial pe Regina Elisabeta a II-a din funcția de șef al statului și a devenit cea mai nouă republică din lume....

Omicron a ajuns în Europa! 9 țări în care tulpina sud-africană a făcut victime

Varianta Omicron a coronavirusului a ajuns în mai multe țări din Europa. Nouă state au confirmat primele cazuri de infectare cu tulpina sud-africană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă