0.2 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportPrimăria Iaşi: Ciuhodaru, bomba de sub masa USL

Primăria Iaşi: Ciuhodaru, bomba de sub masa USL

Deşi USL şi conservatorii lui Dan Voiculescu au scăpat de un critic vocal din interior, liniştea de moment prevesteşte furtuna: Tudor Ciuhodaru nu exclude o eventuală candidatură, din partea Puterii, la Primăria Iaşi, contra actualului edil PSD, Gheorghe Nichita.

Deputatul Tudor Ciuhodaru a fost exclus ieri din Partidul Conservator, după ce în ultima perioadă a criticat public formaţiunea din care făcea parte, precum şi USL în ansamblul său, pentru modul în care au fost gestionate tensiunile din interiorul Uniunii, de la Iaşi. „Am fost mandatat în cadrul Biroului Politic al Partidului Conservator să iau o decizie în ceea ce-l priveşte pe Tudor Ciuhodaru, în urma unei discuţii cu acesta. Tudor Ciuhodaru s-a exprimat foarte clar, în presă, cu privire la noul său statut. Din păcate nu a avut demnitatea să facă asta şi în faţa partidului care s-a angajat să-l susţină în alegerile din 2012. Tudor Ciuhodaru a acţionat în ultimul timp împotriva Partidului Conservator şi a Uniunii Social Liberale, astfel că, în conformitate cu statutul PC şi protocolul USL, am decis excluderea sa din calitatea de membru PC şi din toate funcţiile pe care le-a avut în partid. Consider că prin voturile acordate puterii în Parlament, Tudor Ciuhodaru s-a autoexclus din Partidul Conservator”, a transmis ieri preşedintele PC, Daniel Constantin, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit Mediafax, liderul PC a mai adaugat că în lupta cu regimul Băsescu-Boc USL nu are nevoie de „oameni duplicitari, ci de oameni care să-şi dorească cu adevărat schimbarea celor care au umilit cetăţenii în ultimul timp”. „USL este proiectul meu politic şi am credinţa că, alături de PSD şi PNL, îl vom duce până la capăt. Trebuie să rămânem uniţi şi să câştigăm în 2012 alegerile pentru a scoate PDL din toate structurile de stat din România”, a mai precizat Constantin.Potrivit acestuia din urmă, deputatul Tudor Ciuhodaru, prin acţiunile din ultima perioadă, „s-a autoexclus din PC şi din USL”.

Sacrificat pentru doi baroni

Astfel, Tudor Ciuhodaru, care a trecut pe la mai multe partide, a ajuns să se despartă şi de conservatori, după ce a făcut acelaşi lucru cu social-democraţii şi progresiştii. Contactat de RL, deputatul, care susţine că nu a semnat deocamdată nicio adeziune la UNPR, admite însă că s-a întâlnit recent cu premierul Emil Boc pentru a-i aproba proiectul spitalului de urgenţă de la Iaşi. Dincolo de nemulţumirile colegilor din opoziţie, care i-au făcut pe conservatori să-l excludă din partid, Ciuhodaru se arată la rândul lui nemulţumit de USL: „Au fost dispuşi să sacrifice orice ca să conserve doi baroni: Nichita şi Fenechiu”.  Cu cei doi vrea să se lupte la anul pentru Primăria Iaşi şi nu exclude să candideze din partea actualei puteri. Nu va renunţa, astfel, la politică, deşi susţine că a fost ameninţat şi are de doi ani ofertă să plece ca medic în Martinica pe 7.000 de euro.

Antonescu salută gestul PC

Criza „Ciuhodaru” a generat ieri reacţii inclusiv din partea PNL. Preşedintele Crin Antonescu a declarat că decizia PC privind excluderea lui Tudor Ciuhodaru din partid este cât se poate de justă, el apreciind că USL nu poate umbla cu jumătăţi de măsură, nu poate proceda ca la tarabă şi nici negocia la nesfârşit cu personaje care joacă la două capete. „PC a luat o decizie cât se poate de justă şi clară. Nu putem umbla cu jumătăţi de măsură, nu putem proceda ca la tarabă, nu putem negocia la nesfârşit cu personaje care joacă la două capete”, a spus Antonescu.

Acesta din urmă a precizat, răspunzând unei întrebări care viza propunerea PC de instituire a unor sancţiuni pentru atacurile între partidele membre USL, că PNL este de acord cu orice demers care asigură unitatea şi eficienţa Uniunii: „Discutăm în detaliu, nu ştiu exact ce propune PC, vom discuta cu toată seriozitatea. Cred că perioada care urmează va limpezi lucrurile, cum s-a limpezit cazul Ciuhodaru. Nu putem să ne ascundem după deget, după cum nu poate să se ascundă nici puterea”.  Text Box:

Cele mai citite
00:01:19

Un martor ocular povestește împușcătura mortală din Las Vegas

Un martor ocular, Cesar Marquez, în vârstă de 33 de ani, se afla la o întâlnire cu aproximativ 70 de studenți, când a izbucnit...

Modificări privind programul de gestionare a câinilor fără stăpân. Iohannis a semnat decretul

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, actul normativ care modifică şi completează Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.155/2001 privind aprobarea programului de gestionare a...

Economia României, în ușoară creștere

Economia României a urcat, în primele nouă luni ale anului în curs, cu 1,4% pe seria brută şi cu 2,2% pe seria ajustată sezonier,...
Ultima oră
Pe aceeași temă