13.6 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

A început prima ședință de Guvern, de la abrogarea OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal. Jurnaliștii au fost scoși din sală

UPDATE 14.38: Ședința de Guvern a început. Potrivit Digi24, cu cinci minute înainte ca ședința să înceapă, jurnaliștii au fost scoși din sală. După încheierea ședinței, premierul Grindeanu va face declarații.


 

Florin Iordache își află, joi, soarta. După ședința de Guvern, premierul Sorin Grindeanu va anunța ce decizie a luat în privința ministrului Justiției

 

Minstrul Justiției, Florin Iordache, va discuta, joi, cu premierul Sorin Grindeanu, cu privire la mandatul său, ca urmare a nemulțumirilor stârnite de OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală, și abrogată duminică.


Guvenul se reuneşte, joi, la ora 14.00, în prima ședință după abrogara OUG 13, care prevedea modificarea Codului Penal și Codului de Procedură Penală. Premierul Grindeanu a anunțat că, după ședința Executivului, va anunța ce decizie a luat în privința ministrului Justiției, Florin Iordache.

Pe ordinea de zi se află un memorandum pe tema înfiinţării Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, cât și un proiect de OUG privind investiţii în industria de apărare. 

Executivul ar putea discuta și despre un proiect de OUG pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2015 privind unele măsuri pentru realizarea de investiţii la operatorii economici din industria de apărare şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.

Mai mult, Cabinetul Grindeanu ar putea adopta în şedinţă şi o Hotărâre pentru pentru aprobarea listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, precum şi denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor care se acordă în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Un alt proiect de hotărâre care va fi luat în discuţie se referă revocarea şi numirea unor membri în Consiliul director al Fondului Român de Dezvoltare Socială şi pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 350/2013 privind numirea membrilor Consiliului director al Fondului Român de Dezvoltare Socială.

Miercuri, Parlamentul a dezbătut o moțiune de cenzură PNL-USR împotriva Guvernului Grindeanu, care a picat, însă, din cauză că nu a avut numărul de voturi necesar. După dezbatere, premierul Sorin Grindeanu a afirmat că ulterior ședinței de Guvern de joi va anunța ce decizie a luat în privința ministrului Justiției, Florin Iordache.


 Citiți și: EXCLUSIV. Revoltă la Ministerul Justiției împotriva lui Florin Iordache. Funcționarii din MJ s-ar fi opus adoptării Ordonanței 13

Ministrul Florin Iordache și oamenii săi ar fi făcut presiuni asupra unor funcționari din minister, pentru a șterge cele șase note care conțineau obiecțiuni împotriva proiectelor legislative de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală (OUG 13/2017), precum și împotriva textului de grațiere colectivă.


 Premierul Grindeanu, despre o posibilă demitere a lui Florin Iordache: După ședința de joi o să vă anunț ce hotărâre am luat. Este un Guvern politic, dar există un moment în care fiecare dintre noi trebuie să luăm decizii

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Parlament, că în această seară sau joi dimineața va avea o discuție cu ministrul Florin Iordache, pe tema OUG 13 și a protestelor stârnite de mișcările de stradă.


 EXCLUSIV. Metoda “mătușa Tamara” cu repetiție: după donația în bani, și un tun imobiliar. Florin Iordache a pitit un apartament de 100.000 EURO pe numele părinților. Imobilul e aflat lângă un mall din București, aproape de Cotroceni

Florin Iordache, ministrul Justiției, a ascuns pe numele părinților pensionari din Caracal un apartament de 100.000 de euro din București. Apartamentul a fost util și ca ipotecă pentru ca actualul ministru să ia un credit bancar. În cele din urmă, a ajuns la fiica lui Florin Iordache.


 

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă