4 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportPrima fisură în USL: PC Cluj merge singur la alegerile locale!

Prima fisură în USL: PC Cluj merge singur la alegerile locale!

Deşi iniţial au dat asigurări că vor candida pe liste comune, împreună cu PSD şi PNL, reprezentanţii PC au decis ieri să se separe de aliaţi pentru localele din iunie.

Uniunea Social-Liberală s-a fisurat la Cluj, chiar în fieful preşedintelui PDL, Emil Boc. Liderii Partidului Conservator au decis să meargă pe liste separate la alegerile locale, a declarat preşedintele executiv al PC Cluj, Avram Gal. Potrivit acestuia, decizia a fost luată de toate conducerile locale ale PC Cluj. Biroul Permanent Judeţean al acestui partid se va întruni mâine, pentru a analiza şi situaţia candidaturilor la Primăria Cluj-Napoca şi la Consiliul Judeţean Cluj. „Vrem să analizăm protocolul încheiat la nivel naţional, pentru a vedea dacă suntem sau nu obligaţi de acest protocol să mergem pe liste comune”, a spus Avram Gal.

La rândul său, preşedintele PC Cluj, senatorul Şerban Rădulescu s-a declarat nemulţumit de faptul că liderii Partidului Conservator nu au fost consultaţi în nici un fel de reprezentanţii PSD şi de cei ai PNL în privinţa desemnării candidaţilor la alegerile locale. “Deşi PC Cluj a prezentat prin intermediul presei de nenumărate ori disponibilitatea de a prezenta candidaţi cu notorietate şi valoare în multe localităţi ale judeţului, aceasta a fost ignorată sistematic, în primul rând de către colegii din Alianţa de Centru-Dreapta, PNL. Mai mult, s-au luat decizii de nominalizare pentru funcţii de primari în localităţi clujene, excluzând cu bună-ştiinţă propunerile PC”, a spus Şerban Rădulescu.

În replică, vicepreşedintele PNL Cluj, consilierul judeţean Mihai Szeplekan, a declarat că „PC s-a cam grăbit. Din nefericire, cei de la PC nu sunt foarte bine organizaţi în Cluj şi nu puteam să aşteptăm până când se organizează în toate comunele”. De asemenea, Szeplekan arată că, deocamdată, liderii PNL şi cei ai PSD au discutat despre ponderea pe liste, nicidecum despre persoane. „Noi am împărţit între PNL şi PSD candidaturile în funcţie de rezultatele de la alegerile din 2008, când PC nu a avut rezultate notabile”, a spus Mihai Szeplekan. El a mai spus că „în înţelegerile cu PSD noi scriem ACD, aşa că nu este exclus ca PC să primească unele posturi”. Liderul liberal spune, însă, că nu crede că PC ar primi posibilitatea să desemneze vreun candidat la o primărie de oraş, pentru că acest partid nu s-a ales nici măcar cu un primar de comună în 2008.

Sondajele

Acest schimb de replici vine după ce liderii USL Cluj au anunţat, în urmă cu câteva săptămâni, că vor avea candidaţi comuni în toate localităţile.

La rândul său, preşedintele exe-cutiv al PC Cluj, Avram Gal, afirmă că au fost făcute o serie de sondaje de opinie, care arată că reprezentanţii Partidului Conservator stau mai bine în sondaje decât cei ai PSD ori ai PNL, în oraşele Turda şi Câmpia Turzii. De altfel, la Câmpia Turzii ar putea candida la Primărie chiar Avram Gal, care în anul 2008 a fost învins în turul II al alegerilor locale de către actualul primar PDL, Ioan Vasinca.

Cele mai citite

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...

Plicurile antișoc sunt soluția perfectă pentru expedieri sigure și protejate

Produsele livrate clienților tăi au nevoie să fie protejate. Să ajungă la destinatar în starea în care pleacă din depozitul tău.  Ești proprietarul unui magazin...

Îngrijorări tot mai mari legate de Papa Francisc care nu mai merge la COP28 privind clima de la Dubai

Papa Francisc și-a anulat călătoria planificată la reuniunea COP28 privind clima de la Dubai din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare, a...
Ultima oră
Pe aceeași temă