3.5 C
Bucharest
Monday, 11 December 2023
HomeSportPrima demisie in scandalul Nemirschi

Prima demisie in scandalul Nemirschi

Seful AM POS Mediu si-a prezentat demisia, exact dupa ce DLAF a inceput sa puna intrebari cu privire la modul in care Ministerul Mediului a acordat 500.000 euro fara licitatie.

De astazi devine efectiva prima demisie a unui responsabil din ministerul condus de Nicolae Nemirschi (PSD). Este vorba de directorul general al Autoritatii de Management pentru fonduri de Mediu, Silviu Stoica, care si-a inaintat demisia pe 15 iulie. Potrivit ministrului Nicolae Nemirschi, Stoica nu ar fi dat explicatii cu privire la motivele demisiei. Totusi, decizia a fost luata la scurt timp dupa ce Departamentul pentru Lupta Antifrauda (care se ocupa de posibile nereguli in folosirea fondurilor europene) a inceput sa investigheze conditiile in care Ministerul Mediului a semnat contractul de jumatate de milion de euro cu Ars Advertising. "Ca urmare a aparitiei unor articole in mass-media centrala, la sfarsitul lunii iunie, in legatura cu atribuirea contractului pentru servicii de publicitate in cadrul campaniei de promovare a Programului Operational Sectorial Mediu, DLAF s-a autosesizat in privinta aspectelor semnalate, solicitand Autoritatii de Management in cauza clarificari punctuale", ne-au precizat reprezentantii DLAF.

 

Pana termina Departamentul verificarile, un prim semnal cu privire la neregulile care au insotit semnarea contractului de 500.000 euro a fost dat de Agentia Nationala de Reglementare si Monitorizare a Achizitiilor Publice, care a constatat mai multe incalcari ale prevederilor legale. Pe de alta parte, sunt asteptate pe 10 august si concluziile comisiei parlamentare de ancheta.
Pana atunci insa, deputatii vor incepe sa investigheze si modul in care a cheltuit ministrul PDL al Turismului, Elena Udrea, banii publici. Este vorba de contractele de publicitate pentru campania "Romania, Land of Choice", programul "De Paste in Bucovina", evenimentul "Lumina la malul marii" si campania "Turist in Romania". Sumele vehiculate in acest caz sunt de ordinul milioanelor de euro.
O a patra comisie de ancheta ar putea fi infiintata, de data aceasta la Senat, pentru a verifica activitatea lui Radu Berceanu la Ministerul Transporturilor. Ideea a fost lansata de liberali prin intermediul prim-vicepresedintelui Ludovic Orban, dar nu pare sa aiba prea mare priza, cel putin deocamdata, la social-democrati. Acestia ar prefera, mai degraba, ca Radu Berceanu sa fie demis de la sefia Transporturilor de catre premier, ca sa "nu se mai piarda vremea" cu o comisie parlamentara de ancheta.

Cele mai citite

Andrei Baciu a demisionat din fruntea CNAS, după ce numele lui apare în dosarul vaccinurilor

Medicul Andrei Baciu și-a anunțat demisia, în dimineața de 11 decembrie 2023, din funcția de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Demisia...

La „Ambulanță”, timpul nu ne este prieten

Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București-Ilfov, vorbește la podcastul Dialogurile Puterii despre realitățile de la „Ambulanță”, acolo unde timpul este cel mai mare...

Semi-Schengenul trebuie oprit cu orice pret

Nehammer a folosit Romania si Bulgaria drept tapi ispasitori pentru esecul guvernarii conservatoare in problema migratiei. Autor: Outis @unaltnimeni Acum, Austria vrea sa arunce motanul in curtea...
Ultima oră
Pe aceeași temă