10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportPrestație onorabilă pentru hocheiștii români la Campionatul Mondial

Prestație onorabilă pentru hocheiștii români la Campionatul Mondial

Prestația naționalei noastre, care a încheiat pe locul al patrulea din 6 participante, a fost una foarte bună, în raport cu condițiile pe care România le poate oferi unui sport complex și costisitor precum hocheiul.

Debutul de competiție a fost excelent, demonstrând tăria de caracter a juniorilor tricolori. România a învins Coreea de Sud în meciul inaugural cu scorul de 2-1 (0-1, 1-0, 0-0, 1-0).

Asiaticii ne-au condus, dar apoi am recuperat și, prin golul marcat de Filip în prelungiri, am câștigat două puncte extrem de prețioase. Salvarea de la retrogradare, obiectivul inițial al delegației noastre, a devenit certitudine după succesul din etapa a doua, când am învins Spania cu 3-2 (1-2, 1-0, 1-0).

Ibericii ne-au condus cu 2-0, dar, ca și la meciul cu sud-coreenii, am revenit și golul decisiv a venit din pasa lui Filip fructificată de Căsăneanu. Practic, a fost o relație inversă față de golul care a semnat victoria contra Coreii de Sud, atunci Căsăneanu fiind omul cu serviciul.

Descătușați, băieții noștri au produs o mare surpriză în runda a treia, când au învins în prelungiri Lituania cu scorul de 5-4 (1-1, 2-2, 1-1, 1-0). Balticii ne-au condus la limită până la scorul de 3-3, când România a devenit vioara întâi.  Am avut 4-3, după care, dincolo de timpul regulamentar, am marcat prin Reszegh, din pasa lui Vizi. În acel moment România avea deja 7 puncte și spera la o prezență pe podiumul grupei.

În ultimele două meciuri am cedat însă cu Marea Britanie, scor 4-2, dar și cu gazda Estonia, scor 9-1.

 

Concluzii încurajatoare

România a terminat competiția pe locul 4, cu 7 puncte și golaveraj 13-20. Marea surpriză de a învinge Lituania ne-a oferit o veritabilă gură de oxigen. În condițiile lipsei cronice de patinoare, ceea ce îngustează radical masa de selecție, hocheiul românesc are speranțe de viitor.

Cei mai buni realizatori ai noștri au fost colegii de linie Vizi Adam și Reszegh Zsolt, ambii cu câte 6 puncte. Vizi Adam și Eduard Căsăneanu au fost cei mai buni marcatori de goluri, fiecare cu câte 3 înscrise. Reszegh Zsolt, cu 4 assist-uri, a fost cel mai bun pasator român, secondat de un grup de trei coechipieri cu câte 3 pase, Andrei Vasile, Andrei Filip și Vizi Adam. Reszegh Zsolt a fost al cincilea în campionat la angajamente, având 79 câștigate și 41 pierdute.

Cel mai bun jucător al competiției, pentru România, a fost portarul Adorrjan Ors, în pofida mediei de 3,47 goluri primite pe meci. La ultima partidă, cea cu Estonia, cel mai bun român a fost desemnat Eduard Căsăneanu, campionul olimpic de tineret la abilități, de la Lillehamer.

 

Patinoarul „Mihail Flamaropol“ mai așteaptă

Estonia s-a clasat pe primul loc și a promovat în grupa valorică IB, în timp ce Coreea de Sud a retrogradat în IIB. Din nefericire, Patinoarul Național ”Mihail Flamaropol” din București, care ar urma să fie administrat de Federația Română de Hochei pe Gheață, nu va fi gata în 2019, conform planificării inițiale a constructorului. Cel mai optimist pronostic în acest sens este 2020, dar nu sunt certitudini nici pentru planificarea ipotetică respectivă.

Până atunci, hocheiul românesc, în special cel din București, trebuie să rămână în pribegie.   

Cele mai citite

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă