2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSportPreşedintele Klaus Iohannis: Nu l-am cunoscut pe Dan Adamescu, dar ca şef...

Preşedintele Klaus Iohannis: Nu l-am cunoscut pe Dan Adamescu, dar ca şef al statului sunt gata să susțin procedurile legale prin care să se stabilească adevărul

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut, miercuri, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, că nu l-a cunoscut personal pe omul de afaceri Dan Adamescu, dar că este gata să susțină procedurile legale prin care să se stabilească adevărul în acest caz.

„Nu l-am cunoscut personal, dar ca președinte al României susțin procesele corecte, relatările media corecte și sunt gata să susțin toate procedurile necesare legale prin care să se stabilească adevărul”, a spus Iohannis, răspunzând unei întrebări adresate de un reprezentant al Consiliului Europei.

Decesul omului de afaceri Dan Adamescu a survenit în noaptea de 24 ianuarie 2017, într-un spital civil, unde acesta era internat de câteva luni, sub pază, în urma declanșării unei septicemii și a agravării stării sale de sănătate.


Pe aceeași temă:

Redacția “România liberă”, despre moartea lui Dan Adamescu: O încălcare a Convenției Europene a Drepturilor Omului


 Decizii opuse ale instanţei pentru un caz identic cu al lui Dan Adamescu

Judecătorii au respins definitiv, în decembrie anul trecut, eliberarea condiţio­nată din închisoare a lui Dan Adamescu, motivând prin faptul că acesta nu a oferit dovezi temeinice de îndreptare. Asta în condiţiile în care omul de afaceri fusese internat de urgenţă la Spi­talul Floreasca, în septembrie anul trecut, pentru că infecţia pe care o contractase în închisoare se generalizase în septicemie.


Fostul președinte Traian Băsescu a scris, pe contul său de Facebook, că omul de afaceri Dan Grigore Adamescu ” a fost ucis de dispreţul pentru viaţă al procurorilor şi judecătorilor fără ca cineva să-l fi condamnat la moarte, dar l-au ucis ei, procurorii şi judecătorii statului de drept.”


 Scrisoare deschisă din partea lui Alexander Adamescu, despre tatăl său: „Întregul lui univers s-a prăbușit atunci când a fost acuzat de fapte penale de care nu era vinovat, fiind șocat de bestialitatea cu care adevărul a fost distorsionat”

În data de 24 ianuarie, imediat după miezul nopții, Dan Adamescu, în vârstă de 68 ani, a decedat la un spital din București, fără familie lângă el. Condamnat în urma unui proces care s-a bazat pe mărturii false, a fost încarcerat consecutiv în trei penitenciare, unde starea de sănătate i s-a agravat continuu. 


 Omul de afaceri Dan Adamescu a murit. Din decembrie anul trecut s-a aflat în comă indusă, ca urmare a unei septicemii

Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în noaptea de luni spre marți, la vârsta de 68 de ani. Acesta se afla internat în spital, iar din decembrie anul trecut s-a aflat în comă indusă, ca urmare a unei septicemii.


 

Cele mai citite

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...
Ultima oră
Pe aceeași temă