27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSportPreşedintele Iohannis, decorat cu Ordinul Repubicii de Nicolae Timofti

Preşedintele Iohannis, decorat cu Ordinul Repubicii de Nicolae Timofti

Preşedintele Klaus Iohannis a fost decorat, miercuri, cu Ordinul Republicii, de preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, „în semn de profundă gratitudine” pentru susţinerea constantă a eforturilor de integrare europeană a Republicii Moldova, informează Mediafax.

„Distincția i-a fost oferită domnului Iohannis în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare dintre România și Republica Moldova și pentru susținerea constantă a eforturilor de integrare europeană ale Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat de presă al Preşedinţiei moldovene.

La ultima întrevedere dintre cei doi înalţi demnitari, care a avut loc anul trecut, în iulie, la Suceava, şeful statului român, Klaus Iohannis, declara că România este „marea şansă” a integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană şi va continua să sprijine aspiraţiile europene ale acestui stat.

Iohannis a atras însă atenţia că Republica Moldova trebuie să facă eforturi susţinute privind procesul de reformare a statului, mai ales în ceea ce priveşte sistemul judiciar şi combaterea corupţiei.

Întâlnirea dintre cei doi şefi de stat a fost urmată de o ceremonie de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa preşedintelui moldovean, din partea Universităţii Ştefan cel Mare din Suceava.

Cele mai citite

Vreme caldă astăzi în București

În zona municipiului București vremea va fi frumoasă astăzi, dar călduroasă, potrivit prognozei transmise cotidianului “România liberă” de către Agenția Națională de Meteorologie (ANM). Cerul...

Licitație de arme și covoare istorice

O colecție de peste 200 de săbii și covoare, care au trecut proba timpului și reflectă pagini importante din istoria României sau a lumii,...
00:01:17

VIDEO: RECORD – Un cuplu a câștigat peste 200 de milioane dolari la loteria Euromillions, în Marea Britanie

Un cuplu care a câștigat peste 184 de milioane de lire sterline (228 de milioane de dolari) la loteria Euromillions, a vorbit despre momentul...
Ultima oră
Pe aceeași temă