12 C
București
vineri, 7 octombrie 2022
AcasăSportDOCUMENT. Preşedintele Iohannis a DECORAT un condamnat la închisoare pentru corupţie

DOCUMENT. Preşedintele Iohannis a DECORAT un condamnat la închisoare pentru corupţie

Klaus Iohannis, preşedintele României, a semnat, miercuri, la propunerea Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor. decretul privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” unui număr de 505 revoluţionari, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Potrivit unei decizii a Guvernului de la finalul anului 2014, revoluţionarii care, în decembrie 1989, au mobilizat şi condus grupuri de oameni, construind şi menţinând baricade împotriva forţelor regimului comunist, vor fi obligaţi să obţină noi certificate prin care să ateste că au avut „un rol determinant” la Revoluţie, pentru indemnizaţii. Pentru aceasta, Guvernul a introdus un nou titlu de revoluţionar, cel de „Luptător cu Rol Determinant„, reaminteşte Mediafax.

Potrivit anexei publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, pe listă se pot regăsi Alexandru Arsinel -acuzat că a beneficat de un transplat de rinichi nerespectând lista de aşteptare, Niculae Dide, Dorel Vişan, Gelu Voican Voiculescu şi Răzvan Theodorescu.

La poziţie 402 apare numele lui Florentin Scaletchi, fostul preşedinte al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului, care, în anul 2007, a fost condamnat la şase ani de închisoare pentru fapte de corupţie. Procurorii DNA l-au acuzat atunci că a cerut 20.000 de euro pentru a intervi în soluţionarea unui dosar penal care se afla pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În septembrie 2010, Scaletchi a fost trimis în judecată de procurori pentru că a refuzat, în 2008, să i se recolteze probe biologice la Institutul Naționale de Medicină Legală, după ce a fost prins cu o alcoolemie de 0,84 la mie, aminteşte Hotnews.

 

  

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă