20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPreședintele FIFA vrea două competiții noi

Președintele FIFA vrea două competiții noi

O mini Cupă Mondială şi un nou format al Cupei Mondiale a cluburilor se află printre subiectele care vor fi dezbătute vineri, dar FIFA nu a confirmat dacă acest plan va fi supus votului pentru aprobare.

Infantino i-a informat din luna mai pe membrii Consiliului FIFA despre acest plan care are în spate din punct de vedere financiar un grup solid şi serios de investitori dispuşi să cheltuie 25 miliarde dolari pe un ciclu de 12 ani, începând cu 2021. Nu a fost dezvăluită identitatea investitorilor, dar media susţine că este vorba de Grupul SoftBank (Japonia), care va forma un consorţiu alături de alte companii.

Planul a fost criticat deschis de cluburile şi ligile europene, în timp ce preşedintele UEFA Aleksander Ceferin a acuzat FIFA de vânzarea sufletului acestui sport şi a calificat planul lui Infantino de ”un mercantilism extrem de cinic şi nemilos”.

Înfiinţarea celor două competiţii nu a figurat pe agenda Congresului FIFA de la Moscova, din luna iunie.

Mini Cupa Mondială supranumită Final 8 ar urma să se dispute o dată la doi ani, cu participarea a opt echipe, care câştigă faza continentală a Ligii Naţiunilor. Competiţia ar urma să se desfăşoare începând cu 2021 în luna octombrie şi/sau noiembrie şi va înlocui Cupa Confederaţiilor, care se dispută din patru în patru ani.

Cupa Mondială a cluburilor, care în prezent reuneşte 7 echipe în fiecare an, ar urma să fie extinsă la 24 de echipe şi se va juca o dată la patru ani.

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Sectorul turistic se așteaptă la un 2024 puternic, analiză

Turismul internațional este așteptat să recupereze în 2024 pe deplin scăderile din timpul  pandemiei, estimările inițiale indicând chiar o creștere de 2% peste nivelurile...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă