Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

TENIS. Turneul Adria Tour, focar de coronavirus

Președintele ATP îl critică pe Djokovic

Preşedintele Asociaţiei Jucătorilor Profesionişti de Tenis (ATP), Andrea Gaudenzi, l-a criticat pe Novak Djokovic pentru cele întâmplate la turneul Adria Tour.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

24.06.2020 - 22:48

După ce Djokovic a nesocotit recomandările specialiștilor și a organizat o serie de turnee de tenis în Balcani, fără respectarea măsurilor minime de protecție împotriva noului coronavirus, inevitabilul s-a produs. Astfel, pe rând, Grigor Dimitrov, Borna Coric, Viktor Troicki şi soţia sa însărcinată, Marko Paniki (preparatorul fizic al lui Djokovic) și Kristijan Groh (antrenorul lui Dimitrov) au fost testați pozitiv la COVID-19, iar cireașa de pe tort a reprezentat-o vestea că însuși liderul mondial al clasamentului ATP este infectat cu coronavirus.

Primul care a contestat atitudinea lui „Nole” și a celorlalți participanți de la competiția demonstrativă a fost președintele ATP, Andrea Gaudenzi, care a menționat că această experienţă va fi de folos pentru ca în viitor evenimentele să fie mai sigure. „Este evident că ne confruntăm cu o situație neplăcută, ne pare rău pentru sportivi, ne dorim să revină cât de curând posibil, dar ce s-a întâmplat la Belgrad trebuie să fie o lecție pe care să o învețe toți”, a afirmat oficialul ATP. „Este ca atunci când copiii tăi încep să urce pe bicicletă şi trebuie să-şi pună casca. Ei îţi spun că nu şi nu. Apoi urcă pe bicicletă şi cad. Începând de atunci îşi pun cască. Acum ştim cu toţii că ne putem infecta uşor, aşa că vom avea mult mai multă grijă”, a adăugat el.

Devenit ținta criticilor, mai ales din cauza petrecerilor date după meciuri, fără respectarea măsurilor de distanțare socială, tenismenul sârb și-a cerut scuze public. „Am crezut că sunt suficiente condiții de siguranță, mai ales că pandemia era în regres. Din păcate, acest virus este încă printre noi și reprezintă o realitate pe care încă trebuie să o înfruntăm. Îmi pare rău pentru fiecare caz apărut, sper că starea de sănătate a celor infectați nu se va complica și toată lumea va fi bine”, a declarat liderul mondial, care a precizat că va ramâne în carantină timp de două săptămâni și va repeta testele după 5 zile.

Toate competițiile organizate de ATP, respectiv WTA, au fost suspendate în luna martie, din cauza pandemiei. Dacă totul va decurge conform planurilor, turneele urmează să reînceapă în luna august.

Comentarii