14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportPresa internationala despre posibilele fraudele electorale din Romania

Presa internationala despre posibilele fraudele electorale din Romania

Presa internationala relateaza despre desfasurarea votului pentru alegerile prezidentiale din Romania, dar si despre reclamatiile privind comiterea de fraude inregistrate duminica, scrie Mediafax.

Associated Press afirma ca exista informatii privind posibile fraude la unele dintre centrele de vot speciale, infiintate pentru situatiile exceptionale in care alegatorii nu pot vota in localitatea de resedinta. AP afirma ca, dupa numai sase ore de la deschiderea sectiilor, 157.000 de persoane votasera deja in sectiile speciale, iar martori au relatat ca alegatorii au fost adusi cu autobuze la aceste sectii, dupa ce votasera deja in alte parti.

AP adauga ca romanii au votat duminica in speranta ca vor pune capat crizei de conducere care ameninta imprumutul de 1,5 miliarde de euro de care tara are nevoie disperata in recesiune.

La randul sau, DPA afirma ca autoritatile electorale au primit pana duminica la pranz sute de reclamatii privind comiterea de fraude la alegerile prezidentiale, depuse atat de principalele partide, cat si de catre simpli cetateni sau organizatii de presa. Agentia germana de presa afirma ca uimitor a fost faptul ca, la numai trei ore dupa deschiderea sectiilor de vot, 6,17 la suta dintre alegatori isi exercitasera deja dreptul de vot.

DPA aminteste si despre doi alegatori au fost amendati in timp ce incercau sa fotografieze buletinele de vot, o practica obisnuita in cazul cumpararii de voturi.

Si agentia France Presse relateaza ca, in cursul zilei, partidele s-au acuzat reciproc de comiterea de fraude in unele sectii, reamintind insa ca alegerile sunt supravegheate de o misiune limitata a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si mai multe ONG-uri.

Si CNN a relatat despre alegerile prezidentiale din Romania, remarcand ca acestea sunt dominate de destramarea, cu o luna in urma, a coalitiei de guvernare si impactul sever al crizei economice asupra tarii. "Fostul satelit sovietic ramane una dintre cele mai sarace zone ale blocului economic cu 27 de membri si a luptat impotriva coruptiei. Afectata grav de criza globala, Romania a fost nevoita sa apeleze in martie la Fondul Monetar International, UE si Banca Mondiala pentru un pachet de 27 de miliarde de dolari destinat economiei", comenteaza CNN.

Fara a semnala acuzatiile de frauda, BBC afirma ca este putin probabil ca primul tur de scrutin sa stabileasca un invingator in alegeri.

Cele mai citite

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...
Ultima oră
Pe aceeași temă