27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăSportPremierul Sorin Grindeanu începe, miercuri, o vizită de două zile la Bruxelles

Premierul Sorin Grindeanu începe, miercuri, o vizită de două zile la Bruxelles

Premierul Sorin Grideanu efectuează, miercuri și joi, o vizită la Bruxelles, în cadrul căreia se va întâlni cu înalți oficiali europeni, în marja reuniunii Consiliului European.

„Voi reconfirma, în cadrul întrevederilor cu oficialii europeni, angajamentul autorităților române pentru consolidarea și redinamizarea construcției europene, în special în perspectiva Summit-ului de la Roma din 25 martie a.c. România este interesată să participe activ la susținerea unei Uniuni consolidate, bazată pe coeziune, solidaritate și în spiritul valorilor fundamentale”, precizează premierul Grindeanu, într-un comunicat de presă al Guvernului.

Șeful Executivului român va avea mai multe întrevederi cu oficiali europeni, între care Christian Kern, cancelarul Republicii Austria, Stefan Löfven, premierul Suediei, Bohuslav Sobotka, premierul Republicii Cehe. De asemenea, premierul Grindeanu va participa la reuniunea Partidului Socialiștilor Europeni, organizată pentru pregătirea Consiliului European.

  

 

Cele mai citite
00:00:59

VIDEO: Zelenski vrea ca Rusia să îl despăgubească pentru daunele provocate Ucrainei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a propus un acord oficial cu aliații țării pentru a obține despăgubiri din partea Rusiei pentru daunele provocate de forțele...
00:01:31

VIDEO: Un soldat rus spune că nu a vrut să ucidă

Un soldat rus în vârstă de 21 de ani a declarat în fața unui tribunal că nu a vrut să ucidă un civil neînarmat...
00:02:20

VIDEO: OMS convoacă o reuniune de urgență pe fondul creșterii numărului de cazuri de variola maimuței

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a organizat vineri o reuniune de urgență pentru a discuta despre recenta epidemie de MONKEYPOX (n.r.. variolă a maimuțelor),...
Ultima oră
Pe aceeași temă