3.8 C
București
marți, 30 noiembrie 2021
AcasăSportPremierul Sorin Grindeanu: După ce demisionează Dragnea, demisionez și eu

Premierul Sorin Grindeanu: După ce demisionează Dragnea, demisionez și eu

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, joi, că va demisiona doar după ce Liviu Dragnea, președintele PSD, își va asuma responsabilitatea crizei actuale și își va părăsi funcția. 

"Până luni, îi cer lui Liviu Dragnea să se gândească bine și să-și asume responsabilitatea acestei crize. După ce Dragnea demisionează, demisionez și eu. Haideți să vedem, până luni, cât de bărbat politic este șeful PSD", a declarat Sorin Grindeanu. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, caută soluții pentru debarcarea lui Sorin Grindeanu din fruntea Guvernului, după ce premierul a refuzat, în repetate rânduri, să-și dea demisia. Premierul i-a transmis lui Dragnea că va demisiona doar dacă președintele Klaus Iohannis va numi, în urma consultării cu partidele politice, un premier social-democrat și dacă șeful social-democraților își va asuma acest blocaj politic și va demisiona. Miercuri, miniștrii Cabinetului Grindeanu au demisionat în bloc, cu excepția lui Augustin Jianu, ministrul Comunicațiilor. 

Joi, PSD a anunțat, în urma ședinței CEx, că premierul a fost exclus din partid, iar împotriva sa a fost votată, în unanimitate, o moțiune de cenzură care va fi depusă, luni, la Parlament, urmând ca miercuri să fie citită.

Tot joi, președinția a intervenit în acest scandal, anunțând că în momentul în care funcția de prim-ministru va fi vacantă, Klaus Iohannis va desemna un alt candidat. În tot acest timp, șeful Executivului continuă să-și exercite atribuțiile.

Cele mai citite

De ce se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei

Sărbătoarea de Sfântul Andrei aduce în atenția românilor mai multe tradiții și obiceiuri., iar oamenii pun la încolțit grâu în semn de belșug, după...

Cod portocaliu de ninsori. Ce zone sunt vizate

Cod portocaliu de ninsori. Meteorologii anunță ninsori și viscol în următoarele zile. Astfel că cei care participă la ceremoniile de 1 Decembrie vor avea...

Ministrul Sănătății din Africa de Sud, despre Omicron: „Nu intrați în panică”

Ministrul Sănătății din Africa de Sud spune că „nu este absolut necesar să intrați în panică” din cauza noii variante de coronavirus, Omicron. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă