Premierul Giuseppe Conte a făcut anunțul! Ce se întâmplă cu meciurile din Italia

Premierul italian Giuseppe Conte a ordonat luni seara suspendarea campionatului naţional de fotbal, precum şi a tuturor evenimentelor sportive, până pe 3 aprilie, aceasta fiind una dintre măsurile destinate stopării epidemiei de coronavirus cu care se confruntă ţara sa.

Share

Rl online 0 comentarii

10.03.2020 - 09:30

"Nu există niciun motiv pentru care meciurile şi evenimentele sportive ar trebui să continue şi mă gândesc la campionatul de fotbal. Îmi pare rău, dar toţi suporterii trebuie să ia act de acest lucru ", a spus Conte în cursul unei conferinţe de presă.

Şeful guvernului italian nu a menţionat în mod direct situaţia meciurilor din Liga Campionilor sau Europa League, planificate în Italia în săptămânile următoar, sau altor sporturi.

În Liga Campionilor, meciul Juventus Torino - Olympique Lyon este programat în marţea viitoare (17 martie), la Torino.

În Europa League, Inter Milano trebuie să primească joi seara vizita formaţiei Getafe, iar AS Roma va juca pe teren propriu cu o altă echipă spaniolă, FC Sevilla, pe 19 martie.

Cu câteva ore înainte de intervenţia lui Giuseppe Conte, Comitetul olimpic italian (CONI), care are autoritate asupra tuturor federaţiilor sportive italiene, a cerut suspendarea "tuturor activităţilor sportive la toate nivelurile" până la 3 aprilie. CONI precizase deja că era necesar un nou decret guvernamental pentru a putea aplica această solicitare.

Decretul în cauză, care nu se referă doar la activităţile sportive, prevede noi măsuri draconice pentru combaterea noului coronavirus, va intra în vigoare începând de marţi în toată Italia, ţara cea mai afectată după China, cu peste 9.000 de cazuri, dintre care 463 de morţi.

"Voi semna un decret pe care îl pot rezuma astfel: 'Stau acasă'. Nu va mai exista 'o zonă roşie în peninsulă' (...) Toată Italia va deveni o zonă protejată", a declarat explicat Conte.

"Nu mai este timp de pierdut. Datele ne arată că avem o creştere importantă a cazurilor de contaminare, a persoanelor spitalizate la terapie intensivă şi, din păcate, a persoanelor decedate. Trebuie să ne schimbăm obiceiurile. Acestea trebuie să se schimbe acum", a subliniat premierul italian.

Luni seara s-a disputat, cu porţile închise, meciul Sassuolo-Brescia (3-0), în cadrul etapei a 26-a din Serie A, acesta fiind ultimul joc din prima ligă italiană până la începutul lunii aprilie.

Comentarii