19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportPremier League, periclitat de COVID-19

Premier League, periclitat de COVID-19

După ce ultima testare în rândul jucătorilor şi al membrilor staff-urilor celor 20 de cluburi din Premier League a avut un număr record de rezultate pozitive, 18, șefii fotbalului englez iau în calcul întreruperea campionatului.

În ultimile zile, nu mai puțin de patru partide din primul eșalon fotbalistic al Angliei au fost amânate din cauza COVID-19. Cel mai recent exemplu este meciul pe care Fulham urma să-l dispute în deplasare cu Burnley, duminică (n.r. – ieri), în cadrul etapei a 17-a.

Decizia a venit la scurt timp după amânarea partidelor Tottenham – Fulham, Newcastle United – Aston Villa şi Everton – Manchester City, care ar fi trebuit să se dispute săptămâna trecută.

De altfel, unii dintre antrenorii și preşedinţii cluburilor engleze au pledat pentru o întrerupere temporară a campionatului. Sam Allardyce, antrenorul formației West Bromwich Albion, spune că ar fi de preferat o întrerupere a Premier League după creșterea alarmantă a numărului de cazuri pozitive. „Sunt îngrijorat şi în ce mă priveşte pe mine personal, dar şi în privinţa fotbalului, în general. Siguranţa tuturor celor implicaţi este mai importantă decât orice altceva. Dacă acest număr ridicat de teste pozitive se va menţine, un lucru corect ar fi întreruperea Premier League. Am 66 de ani şi ultimul lucru pe care îl vreau ar fi să iau acest microb, Covid-19”, a spus Allardyce.

Unul dintre puținii care nu este de acord cu sistarea competiției este Juergen Klopp, antrenorul lui FC Liverpool. Tehnicianul german consideră că măsurile aplicate pentru combaterea răspândirii COVID-19 sunt suficiente pentru asigurarea continuităţii acesteia. „Nu sunt specialist, însă trebuie să facem totul pentru ca Premier League să nu se oprească şi consider că lucrurile funcţionează bine. Oamenii vor să o urmărească şi, în acest caz, noi nu facem parte din societate, pentru că în mod normal suntem izolaţi, mergem la terenul de antrenament şi respectăm toate regulile, aşa încât consider cu adevărat că putem merge mai departe”, a declarat Klopp.

Totuși, continuarea campionatului englez ar putea defavoriza unele dintre echipe. De altfel, în derby-ul dintre Chelsea și Manchester City, antrenorul „cetățenilor”, Pep Guardiola, nu s-a putut baza pe cinci dintre titularii săi. „Cinci jucători sunt în izolare pentru zece zile. Prima oară au fost patru persoane, printre care doi jucători, iar a doua oară sunt trei jucători”, a spus tehnicianul spaniol.

De la debutul noului sezon, 131 de jucători și officiali din cadrul formațiilor de Premier League au fost testați pozitiv la noul coronavirus.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul ia noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura

Guvernul ia joi noi măsuri privind sistemul electronic RO e-Factura, premierul Marcel Ciolacu anunţând că va fi prelungită cu două luni, până la 31...
Ultima oră
Pe aceeași temă

1 COMENTARIU