6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportPreliminarii EURO 2020: România, egalată in extremis de Norvegia

Preliminarii EURO 2020: România, egalată in extremis de Norvegia

România a început destul de ofensiv şi a avut două situaţii în primele minute, prin Puşcaş (2), care a trimis un şut din întoarcere de la 16 metri, dar peste poartă, şi Benzar (6), un şut de la 20 m, pe lângă poartă.

Norvegia, net superioară fizic, a dominat clar prima repriză, din toate punctele de vedere, şi a avut prima mare ocazie în min. 13, când Oedegaard a trimis un şut cu efect, respins de Tătăruşanu.

Mitriţă a avut o cursă caracteristică în min. 15, dar şutul său a trecut prin faţa porţii. Un minut mai târziu, Stanciu a tras de la 16 metri, dar Jarstein a reţinut.

Scandinavii au mai avut o oportunitate în min. 21, dar şutul lui King de la 20 metri a trecut pe lângă poartă.

Prima parte s-a încheiat cu o acţiune foarte bună a lui Mitriţă, care a pătruns şi a şutat cu stângul (45+1), dar portarul a respins.

La reluare, România a părut mai compactă şi jocul său a avut mai multă consistenţă, însă tot nordicii au avut iniţiativa şi Oedegaard (50) a şutat peste poartă din careu.

Bancu, busculat de Berge în careu, după o combinaţie cu Mitriţă, a obţinut un penalty, dar Puşcaş a tras slab şi Jarstein a apărat.

Momentul bun al României a continuat şi Stanciu a avut o pătrundere încheiată cu şut de la 16 metri, prins de portar (58).

România a reuşit să deschidă scorul în min. 62, când Mitriţă a recuperat o minge degajată de Jarstein, a pătruns şi a şutat cu stângul. Forcingul tricolorilor a continuat cu un şut al lui Stanciu de la distanţă (64), respins în corner de defensiva nordică. La faza care a urmat, Andone a trimis mingea cu capul în transversală (64).

Norvegia a ieşit cu toate forţele la atac, iar Rus a blocat in extremis şutul lui Oedegaard (65), după care Ajer a reluat peste câteva zeci de secunde mai târziu. Tătăruşanu a fost la post la lovitura de cap a lui Johnsen (69), iar Oedegaard (87) a executat peste poartă o lovitură liberă de la 20 metri.

Scandinavii au egalat în min. 90+2, prin Soerloth, cu capul, din centrarea lui Normann, iar oaspeţii putea chiar obţine victoria, dar Tătăruşanu a reţinut mingea trimisă de King (90+3).

Andone a fost aproape să aducă victoria (90+4), dar şutul său a trecut pe lângă poartă.

În meciul tur, din iunie, scorul a fost de 2-2, la Oslo.

România a ajuns la şapte meciuri consecutive fără victorie în faţa Norvegiei, cinci egaluri şi două eşecuri. Ultimul succes al tricolorilor datează din 1986, 3-1.

România este obligată să câştige cu Suedia, pe 15 noiembrie, pentru a păstra şanse de calificare la EURO 2020.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă