Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Pregătirile pentru JO de la Tokyo nu sunt afectate de alerta sanitară

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au declarat că starea de alertă sanitară instituită în Japonia din cauza pandemiei de coronavirus nu va afecta pregătirile pentru evenimentul care va avea loc anul viitor.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 08.05.2020 - 19:41

După anunţul amânării cu un an a Olimpiadei japoneze, la jumătatea lunii martie, responsabilii Tokyo-2020 s-au afundat în sarcina complexă de reorganizare a bugetelor, siturilor sportive şi altor aspecte logistice, la care se adaugă declararea stării de urgenţă sau de alertă în Japonia, luna trecută.

"Ceea ce facem reprezintă o provocare fără precedent. Dar o facem în cel mai bun mod posibil, astfel încât să nu aibă niciun impact asupra pregătirilor pentru Jocuri", a spus purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare Tokyo-2020, Masa Takaya, în cursul unei videoconferinţei care a avut loc vineri.

Organizatorii nu au făcut, deocamdată, progrese vizibile în niciunul dintre cele două aspecte principale aflate în suspans - garantarea disponibilităţii siturilor pentru evenimente sportive pentru vara lui 2021 şi stabilirea costurilor pe care le va genera amânarea Jocurilor - ''dar continuă să lucreze" la cele două teme, a asigurat Takaya.

De asemenea, nu există nicio dată concretă pentru închiderea ambelor probleme, potrivit purtătorului de cuvânt, care a sugerat că se aşteaptă la progrese cu ocazia următoarelor întâlniri pe care organizatorii le vor avea cu oficialii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). Comitetul Executiv al CIO este convocat pe 14 iulie, prin videoconferinţă, urmând să se stabilească şi dacă următoarea Sesiune sau adunare generală va putea fi organizată pe acelaşi sistem, în data de 17 iulie.

În ceea ce priveşte disponibilitatea siturilor pentru evenimente sportive, purtătorul de cuvânt a afirmat că "în prezent au loc negocieri" şi este de aşteptat ca acesta să se încheie "cât mai curând posibil", deşi a precizat că fiecare caz "este diferit".

Majoritatea instalaţiilor sportive care urmau să fie utilizate pentru Tokyo 2020 au fost rezervate doar pentru vara acestui an, aşa cum este cazul Satului Olimpic, construit pentru a servi drept loc de cazare pentru sportivi, dar care urma să fie utilizat în scopuri rezidenţiale private, începând din luna septembrie. Organizatorii sunt însă încrezători că se va găsi o soluţie în această privinţă.

În Japonia a fost declarată starea de alertă sanitară la începutul lunii aprilie, o măsură care vizează reducerea răspândirii Covid-19 şi pe care guvernul a decis să o extindă până la sfârşitul lunii mai.

Comentarii