6 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportPredoiu: Mă aştept la fair-play din partea Olandei în privinţa aderării României...

Predoiu: Mă aştept la fair-play din partea Olandei în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, într-un interviu la RFI, că se aşteaptă ca Olanda să dea dovadă de “fair-play” în privinţa aderării României la Spaţiul Schengen, demnitarul precizând că va merge la Haga “de câte ori e nevoie”, relatează Mediafax.

Deputaţii olandezi dezbat joi rapoartele privind Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV) referitoare la România şi Bulgaria.

“Mă aştept la fair-play din partea acestor discuţii la nivelul Parlamentului şi Guvernului olandez. Mă aştept ca miniştrii olandezi să spună în Parlament ceea ce mi-au spus mie de exemplu acum câteva săptămâni la Copenhaga, că este evident că România este în progres, că s-au luat măsuri foarte curajoase în domeniul justiţiei, nu numai de către Guvern, ci şi de către Parlament, prin adoptarea unui program legislativ foarte ambiţios, că magistraţii au cuplat la acest efort în general şi au pus în aplicare cu succes Codul civil, că se văd semne în ceea ce priveşte rezultatul anchetelor de mare corupţie, că instanţele, în special Înalta Curte, încep să funcţioneze într-un ritm normal în plan european”, a afirmat, la RFI, ministrul Justiţiei.

Ministrul Predoiu a spus că dacă sunt “politicieni curajoşi”, vor merge în Parlament şi vor fi fair, aşa cum au fost fair în discuţiile cu el.

Ministrul Justiţiei a precizat că va merge la Haga, probabil cu ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, pentru a face lobby în dosarul Schengen: “Această idee de a merge în tandem sau în troică la Haga a fost avansată mai demult de minister. Pare că se va concretiza în perioada imediat următoare. Da, vom merge din nou la Haga, vom merge de câte ori e nevoie. De multe ori trebuie să repeţi de mai multe ori chiar şi acelaşi argument, de exemplu, acesta al dreptului conferit de tratate. Este un argument care a stat la baza demersului. Va fi reluat permanent”, a conchis Predoiu.

Olanda se opune în continuare aderării României la Schengen. Haga aşteaptă raportul MCV din vara acestui an, pentru a decide dacă va da sau nu undă verde intrării României şi Bulgariei în spaţiul de liberă circulaţie.

Cele mai citite

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...

Rusia – Ucraina, ziua 651: Germania recunoaște întârzierile în livrarea de arme

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a admis că au loc întârzieri în livrările de arme către Ucraina, subliniind în acelaşi timp că se...

ASF respinge numirea lui Septimiu Stoica membru în CA al Bursei Române de Mărfuri. Societatea condusă de Gabriel Purice, abonată la sancțiuni

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins învestirea economistului Septimiu Stoica în Consiliul de Administrație (CA) al Bursei Române de Mărfuri (BRM), societate controlată...
Ultima oră
Pe aceeași temă