37.7 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăSportPreda, despre afirmaţiile lui Gordon: În România, suspendarea e oricând posibilă, e...

Preda, despre afirmaţiile lui Gordon: În România, suspendarea e oricând posibilă, e ca ploaia

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, luni, referitor la afirmaţiile lui Phillip Gordon, potrivit căruia s-ar pregăti o nouă suspendare a lui Traian Băsescu, că „în România suspendarea e oricând posibilă, e ca ploaia”, potrivit Mediafax.

„În România, suspendarea e oricând posibilă, e ca ploaia. Suspendarea a ajuns ca fenomenele meteorologice”, a precizat Cristian Preda după şedinţa BPN al PDL, răspunzând la o întrebare pe această temă.

Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat al SUA, Hillary Clinton, a declarat că este la curent cu intenţiile unor politicieni de a organiza un nou referendum pentru a-l înlătura pe preşedintele Traian Băsescu, însă trebuie respectate procedurile constituţionale.

„În mod clar, continuăm să urmărim România foarte strâns. Ştiu că unii în România se gândesc să organizeze un alt referendum, găsind astfel alte metode de a-l înlătura pe preşedinte. Trebuie subliniat din nou că trebuie respectate procedurile constituţionale. Dacă preşedintele este nepopular, iar mandatul său nu reflectă voinţa populară, atunci alegerile libere şi corecte sunt modul în care trebuie adresată aceasta. Şi dacă acesta este modul prin care România va merge mai departe, cred că credibilitatea sa ca o democraţie puternică şi partener al SUA va continua să crească”, a afirmat oficialul SUA.

Declaraţia sa a fost făcută într-un briefing de presă la sfârşitul săptămânii trecute, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist român despre ce ar trebui să facă România în viitor pentru a-şi recâştiga încrederea şi dacă Washingtonul mai este îngrijorat cu privire la situaţia din România.

Citeşte şi:

Philip Gordon, adjunctul lui Hillary Clinton: Ştiu că unii în România se gândesc la un nou REFERENDUM pentru înlăturarea preşedintelui TRAIAN BĂSESCU

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă