22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportPosibili candidaţi la preşedinţie: Boc, Ungureanu, Predoiu, Diaconescu, Videanu

Posibili candidaţi la preşedinţie: Boc, Ungureanu, Predoiu, Diaconescu, Videanu

Întrebată dacă, în condiţiile în care va fi aleasă preşedinte al PDL, va candida la Preşedinţie, Udrea a răspuns: „Nu. Şi am spus lucrul acesta: pe lângă faptul că eu consider că va fi o mare victorie pentru clasa politică românească, un mare succes al societăţii, ca în fruntea unui partid puternic să fie aleasă o femeie, nu cred că este momentul să mă gândesc eu la o candidatură în 2014 la Preşedinţia României”. Declaraţia a fost făcută în emisiunea După 20 de ani, difuzată de
Pro TV şi citată de Mediafax.

Ea a adăugat că va fi însă obligaţia noii conduceri a PDL să vină cu cel mai credibil candidat la Preşedinţie, care să câştige alegerile, susţinut de toate formaţiunile de centru-dreapta.

Întrebată dacă are în vedere un nume, ea a răspuns: „Sigur că da, sunt mai multe nume pe care le am în vedere şi pe care vi le pot spune. Sunt oameni fie din partid astăzi, fie din afara partidului. M-aş bucura ca în termen scurt să apară şi alte posibilităţi”.

La insistenţele realizatorilor, Udrea a spus că un posibil candidat, care este din partid şi care se află, potrivit acesteia, „într-o recuperare de imagine în forţă”, este Emil Boc.

Ea a mai spus că Mihai Răzvan Ungureanu, Cătălin Predoiu, Cristian Diaconescu şi Adriean Videanu ar putea fi alţi candidaţi pentru Preşedinţie.

„Aş începe cu un candidat care este în partid şi care este într-o recuperare de imagine, în forţă, şi este vorba despre Emil Boc, care a câştigat Primăria Clujului şi care acum evident că recâştigă imaginea după guvernarea pe care a condus-o. Mihai Răzvan Ungureanu ar putea fi un candidat, Cătălin Predoiu ar putea fi un alt candidat, Cristi Diaconescu ar putea fi un alt candidat, Adriean Videanu ar putea fi un alt candidat”, a spus Udrea.

Întrebată dacă a discutat cu aceştia, Udrea a răspuns că o astfel de discuţie se face după ce partidul „îşi găseşte drumul” la Convenţia din 23 martie.

Pe de altă parte, întrebată dacă ea ar putea candida în 2016 la Primăria Capitalei, Udrea a răspuns: „Cred că în 2106 ar putea candida din nou la Primăria Capitalei Adriean Videanu”.

De la USL: Ponta şi Tăriceanu

Realizatorul a afirmat că prezidenţiabilul susţinut de PDL se va confrunta cu Crin Antonescu, la care Elena Udrea a răspuns: „Sau cu Victor Ponta”.

„Cine cred eu că va candida din partea USL? Cred că vor avea doi candidaţi: unul va fi Victor Ponta, în opinia mea, şi va fi candidatul PSD, iar cei de la PNL, probabil că vor veni cu Tăriceanu”, a spus Udrea.

Întrebată de ce îl menţionează pe Tăriceanu printre prezidenţiabili, Udrea a răspuns: „Păi în opinia mea, dacă USL se rupe, şi se va rupe inevitabil, pentru că vin alegerile europarlamentare şi prezidenţiale şi vor candida separat, atunci nici domnul Antonescu nu mai rămâne în fruntea PNL, pentru că dânsul este într-o scădere de popularitate accelerată după evenimentele de astă vară şi după ce a reuşit să demonstreze incapacitatea de a fi un lider cu adevărat european şi un lider care să aibă idee despre ce înseamnă principiile democraţiei”.

Potrivit acesteia, când Antonescu îşi va pierde posibilitatea pe care o are acum de a împărţi funcţii la nivel guvernamental şi la nivelul administraţiei locale şi nu va mai fi la guvernare, propriul partid va veni cu un alt candidat la Preşedinţie, mai bun decât actualul preşedinte al Senatului.

„Acum am zis Tăriceanu. S-ar putea să fie altcineva, nu ştiu. În momentul de faţă nu se profilează un altul”, a spus Udrea.

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă