28.8 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăSportPonta: USL vrea un guvern de serviciu până la alegeri

Ponta: USL vrea un guvern de serviciu până la alegeri

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că i-a informat pe ambasadorii statelor UE că USL va susţine un Guvern de serviciu până la alegerile parlamentare anticipate şi că va respecta acordul cu FMI dacă va ajunge la putere, relatează Mediafax.

Ponta a spus că i-a informat pe ambasadorii statelor UE că doreşte să „sprijine responsabil” ieşirea României din criza politică, iar soluţia nu poate fi decât una tot politică: alegeri parlamentare anticipate şi separate de cele locale.

El a adăugat că i-a asigurat pe ambasadori că un eventual guvern condus de USL va respecta obligaţiile pe care România şi le-a asumat prin acordul cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, chiar dacă unele dintre acestea „nu au fost foarte bune”.

Liderii USL se vor întâlni, de altfel, în următoarele zile, cu reprezentanţii celor trei instituţii internaţionale.

Ponta a spus că USL va vota un guvern „de serviciu” care să organizeze alegeri parlamentare anticipate „corecte” şi care să asigure stabilitatea economică şi financiară pentru următoarea perioadă.

„Nu îmi doresc să ajung în fruntea unui Guvern USL pus de Traian Băsescu. Nu cerem ca Boc să îşi dea astăzi demisia şi să vină Ponta de la USL. Nu este bine, nu vrem asta, nu avem ce să primim de la Traian Băsescu. Dorim să sprijinim un guvern de serviciu, iar românii dacă vor vota la alegeri USL, vom forma Guvernul”, a afirmat liderul PSD.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă