22.4 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSportPonta: UDMR va face o nominalizare la Ministerul Culturii în termenul legal...

Ponta: UDMR va face o nominalizare la Ministerul Culturii în termenul legal de 45 de zile

Victor Ponta a declarat, vineri, că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România va  prezenta o nominalizare la Ministerul Culturii în termenul legal de 45 de zile. , transmite Medifax.

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, eventualitatea ca actualul ministru al mediului să ia aceste prerogative, premierul a precizat că acesta este un ministru bun la Mediu şi a reiterat ideea că doar funcţia de ministru al Culturii este dublată de funcţia politică de vicepremier. "Domnul Korodi este ministrul Mediului şi un ministru foarte bun la Mediu, funcţia fiind de viceprim-ministru, repet, are o încărcătură politică şi UDMR va decide", a spus Ponta.

În acest context, premierul a subliniat faptul că preia interimar portofoliul Culturii într-un moment bun şi că doreşte să-l încheie la fel.

"Mi-am început mandatul interimar la Ministerul Culturii în cel mai fericit mod, şi anume am asistat la declanşarea lucrărilor pentru teatrul "Bogdan Petriceicu Haşdeu", din Cahul şi sper să mi-l încchei tot în cel mai fericit mod, inaugurând Teatrul Naţional din Bucureşti", a spus premierul român.

El a mai precizat că la Cultură este o echipă de conducere care "ştie ce are de făcut" şi care dispune de un buget rectificat pozitiv acum două săptămâni.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă